AcasăPoliticClotilde Armand, atac la PNL și PSD în fața sediului ANI, unde...

Clotilde Armand, atac la PNL și PSD în fața sediului ANI, unde a mers cu un avocat

La o zi după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a reclamat-o la Parchet pentru conflict de interese și de incompatibilitate, Clotilde Armand a mers la sediul agenției alături de un avocat și a transmis live pe Facebook imagini din fața instituției, de unde a lansat un nou atac la adresa PNL și PSD.

Ea a susținut că a aflat din comunicatul de presă al ANI că instituția a sesizat Parchetul și Prefectura în cazul său, fără a i se comunica nimic.

  • “Sunt managerul de proiect care trebuie pentru acest proiect care are ca scop eliminarea corup”ei din administrație. PSD controlează toate instituțiile statului (…).
  • Festivalul manipulărilor PSD și PNL la televiziunile de casă a început și va continua, dar refuz să cred că ANI a intrat în acest joc politic (…)
  • Dragiș peneliști și pesediști, sunteți istorie și voi veni peste fiecare dintre voi, așa cum am făcut cu fostul primar (n.r. Dan Tudorache)”, a acuzat Clotilde Armand, care și-a lăsat apoi avocatul să le dea jurnaliștilor “detalii tehnice”.

Ce acuzații îi aduce ANI lui Clotilde Armand

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, de conflict de interese și de incompatibilitate și sesizează Parchetul pentru că edilul s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri pentru sine.

Potrivit unui comunicat al ANI, care a constatat conflictul de interese, Clotilde Armand a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei.

Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 18 februarie 2022, Armand este în incompatibilitate deoarece exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile legale.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul ANI.

De asemenea, ANI a sesizat prefectul Capitalei cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală, se mai arată în comunicat.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.