Compania STATULUI unde plătește enorm un șofer

0
15
Compania STATULUI unde plătește enorm un șofer

Raportat la funcţiile pe care le ocupă, personalul Transelectrica are următoarele salarii lunare: lucrativ teren – 3.000 de lei, referent – 1.900 lei, referent de specialitate – 2.000 de lei, şef birou – 2.800 lei, şef serviciu – 3.500 lei, director direcţie – 9.000 de lei, potrivit informaţiilor transmise de către companie.

 

Aceste salariile reprezintă doar o componentă din veniturile lunare încasate de angajaţi, pentru că la ele se adaugă sporuri, calculate ca procent la salariul de bază . Astfel, indemnizaţia pentru exercitarea unei funcţii de conducere este între 15%  şi 70%, sporul pentru lucrul efectuat în zilele de sâmbata, duminica şi în zilele nelucrătoare – 75%, spor pentru lucrul efectuat în zilele de sărbători legale – 185%,  spor pentru lucrul în timpul nopţii – 25%, spor pentru consemn la domiciliu – 25% şi spor pentru programul special de lucru(ore suplimentare) – între 8% 21%.

 

Ai carnet de conducere? Spor la salariu

 

Un spor foarte interesant de la Transelectrica este cel pentru “exercitarea atribuţiilor aferente meseriei suplimentare de conducător auto (şofer)”. Acesta este de 50% din valoarea corespunzătoare limitei minime prevazută pentru meseria de conducător auto (şofer). S-ar putea crede că acest spor se acordă numai celor care au şi atestat de şofer profesionist. În detalierea acestui beneficiu, reprezentanţii Transelectrică explică că, de fapt, îl încasează cel/cea care “îndeplineste atribuţiile de conducător auto, pe bază de pontaj confirmat”. Adică, practic, cine are carnet şi conduce o maşină, teoretic în interesul firmei, i se plătesc suplimentar orele în care face acest lucru cu 50% din salariul aferent unui şofer de la la Transelectrica.

 

Citește mai departe în CAPITAL.