Confesiunile lui Alexandru Dedu: „ Eram în burnout, dar proiectul Corona m-a revitalizat”!

Manager general la Corona Brașov, fostul președinte al Federației Române de handbal vorbește deschis despre planurile sale la clubul de sub Tâmpa, dar și de ultimii ani la șefia sportului de pe semicerc.

Alexandru Dedu a fost opt ani la cârma FRH, iar din mai i-a lăsat locul lui Constantin Din, pentru ca de două luni să conducă clubul Corona Brașov. Înfrângerea în alegerile de la handbal n-a fost una ușoară, dar fostul triplu câștigător al Ligii Campionilor vede partea plină a paharului.

„M-am schimbat, nu mi-a convenit că am pierdut, dar au trecut niște luni… m-am trezit într-o dimineață și mi-am dat seama că am visat, la propriu! Trecuseră câțiva ani de când eu nu mai visasem ceva sau nu mai îmi aminteam dacă visam, eram în burnout, a fost o perioadă grea cu mult stres. Acum m-am restartat și mă simt foarte bine cu mine. Handbalul îl privesc detașat acum, mă bucur altfel de un meci de handbal, la fel cum o fac de timpul petrecut cu familia mea frumoasă. Am fost plăcut surprins, de exemplu, că de ziua mea am primit mai multe telefoane și mesaje decât atunci când eram președinte” – Alexandru Dedu, manager general Corona Brașov.

Când a preluat Corona, clubul avea 8 secții, între timp s-au făcut 10, iar Dedu vrea să se extindă în continuare si să dezvolte secții noi de gimnastică, tenis de masă, lupte sau polo.

„Viața de manager general este cu totul și cu totul altă muncă față de cea de președinte la FRH. Este o provocare, funcția de vicepreședinte la COSR m- a ajutat să înțeleg și să văd și situația de la alte sporturi. Spre deosebire de FRH, acolo unde mă ocupam doar de handbal, la Corona au fost 8 secții, acum sunt 11 și ne dorim să mai apară la anul încă 3. Vreau ca acest club să fie un stindard în Brașov și în sportul românesc, îmi doresc mult să fim reprezentați în prima ligă în toate sporturile de echipă. Vreau ca oamenii să cunoască sportivii și clubul acesta. Ne dorim ca secțiile nou înființate să facă performanță și, de ce nu, la anul să intre în prima ligă. Aici mă refer la echipele masculine de baschet și volei, cea feminină de volei, cea de handbal feminin are ca obiectiv prima ligă. Ne dorim să dezvoltăm o secție de gimnastică performantă, o să încercăm să refacem echipa polo seniori cu gândul de a intra în prima ligă, din vara viitoare vrem să dezvoltăm echipa masculină de handbal. În măsura aprobării bugetului ne dorim să avem secții de tenis de masă, de lupte, de orientare turistică” – Alexandru Dedu, președinte Corona Brașov.

Ar reveni în fruntea handbalului

Alexandru Dedu are ambiții și obiective mari la Corona și vrea să demonstreze că poate face performanță și la echipe de club. 

Totuși, prima dragoste nu se uită niciodată, așa că nu ar închide ușa-n nas handbalului.

„Nu aș zice nu unei întoarceri la Federația de Handbal, dar deocamdată am contract semnat 3 ani  la Brașov și vreau ca la finalul celor 3 ani Corona să fie în Top 5, dacă nu Top3 cluburi din România” – Alexandru Dedu, manager general Corona Brașov.

Cine este Alexandru Dedu

Fost handbalist și component de bază al echipei naționale de seniori a României cu care a participat la turnee finale mondiale și continentale, Alexandru Dedu ( acum în vârstă de 51 de ani), a condus Federația Română de Handbal pentru două mandate, în perioadă 2014-2022.

În perioada în care juca, Dedu a cucerit de trei ori cel mai râvnit trofeu – Liga Campionilor – cu FC Barcelona, în 1997, 1998, 1998. A câștigat și Supercupa Europei de două ori (1997–98, 1998–99), precum și multiple ediții ale campionatelor naționale din România, Spania și Portugalia.

Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed