x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(9) "transport"

Constructorii noii autostrăzi surpate încasează peste 2,3 milioane euro

Chiar dacă o bucată din lotul 3 de autostradă Lugoj-Deva s-a surpat săptămâna trecută, Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere decontează o factură pentru lucrări în valoare de circa 2,3 milioane euro.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 17.07.2017, 17:21 | Actualizat: 17.07.2017, 17:21

Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere plăteşte lucrările pentru construcţia lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, proiect anunţat a se finaliza în luna august. Potrivit facturilor afişate pe site-ul CNAIR, Comsa SA Barcelona, zilele trecute, liderul asocierii Teloxim Con – COMSA SA – Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, a depus o factură, în valoare de 10,725 milioane lei pentru autostrada Lugoj-Deva.

 

În luna aprilie, asocierii Teloxim Con – COMSA SA – Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, a încasat primii bani în acest an pentru cei 22,1 km de autostradă aflaţi în construcţie. Mai exact, asocierea a depus o factură în valoare de circa 7,7 milioane lei pentru construcţia celor aproximativ 22,1 km de autostradă. Anul trecut, conform Registrului operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată al CNAIR, Comsa SA Barcelona a încasat aproximativ 168 milioane lei pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva. Construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, Lot 3,  costă circa 579.927 milioane lei, fără TVA   Arcadis Eurometude. Contractul pentru execuţia celoe 22,1 km de autostradă a fost semnat în noiembrie 2013. Oficialii CNAIR preconizează că cei 22 km de autostradă se deschid traficului în luna august, în prezent fiind realizate aproximativ 75% din lucări.

 

Proiectul a fost întârziat pentru că au avut probleme cu obţinerea autorizaţiei de construire privind lucrările din coridorul expropriat suplimentar, contractul a fost modificat odată cu necesitatea construcţiei unui ecoduct la km 57,7, nu au existat exproprieri pentru lucrările aferente descărcării traficului în zona Holdea şi nu a fost autorizaţie de construire pentru Pasajul km 59+505 peste autostradă din zona descarcării Holdea.

 

Joi, 13 iulie, un rambleu de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a luat-o la vale, informa ziuadevest.ro. CNAIR a trimis o echipă pentru a verifica ce s-a întamplat pe porţiunea de autostradă care trebuie inaugurată luna viitoare.