Cristian Pistol (CNAIR): Am semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia primilor 17,6 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraş

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunţat, miercuri, semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia primilor 17,6 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraş, o investiţie de peste 1,77 miliarde de lei. Tronsonul va fi construit de compania turcă Makyol.

„Am semnat astăzi contractul pentru proiectarea şi execuţia primilor 17,6 km ai autostrăzii Sibiu- Făgăraş, parte a A13, Sibiu – Făgăraş- Braşov – Bacău (aproximativ 300 km). Prin semnarea acestui contract în valoare de 1,77 miliarde lei (fără TVA) finanţat din Programul Transport, începe practic construcţia celei de-a doua autostrăzi care va lega Moldova de celelalte regiuni ale ţării, după A7”, a transmis, miercuri, directorul general al CNAIR.

Cristian Pistol a precizat că, pe traseul tronsonului 3 – Arpaşu de Sus – Sâmbăta de Jos – vor fi construite 27 de structuri de artă, printre care şi un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că și celelalte tronsoane ar urma să fie atribuite în perioada următoare.

„După ceva vreme, am reușit să închidem procedura pe lotul 3 al autostrăzii de la Sibiu la Făgăraș. Eu sper ca și celelalte trei tronsoane, care se află în diverse faze, vor fi atribuite, vor fi semnate contractele, în următoarele săptămâni”, a spus Sorin Grindeanu.

Referitor la Makyol, câștigătorul contractului pentru tronsonul 3, ministrul Transporturilor a apreciat că este o companie solidă financiar.

„E o companie puternică, o companie care a făcut lucrări în multe alte zone din Europa și din Asia și chiar Africa, o companie care stă foarte bine și e solidă financiar, o companie care în acest moment a câștigat contracte în multe zone. Suntem optimiști, sigur, cu acele mențiuni care sunt cunoscute de fiecare dată, ne menținem în termenii contractului și încercăm să le ducem la bun sfârșit”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed