x


 • EUR
  4.6497
  USD
  3.9565
 • 8° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  56%
  Presiune

  34101 hPa
string(7) "politic"

Criza guvernamentală. Cum joacă UDMR

Liderii Uniunii Democrate Maghiare din România au avut întâlniri, luni, atât cu premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, cât şi cu conducerile PSD şi ALDE, respectiv Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pentru AGERPRS preşedintele grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.06.2017, 13:22 | Actualizat: 19.06.2017, 13:31

Potrivit acestuia, reprezentanţii Uniunii nu au luat nicio nicio decizie, dar s-a discutat situaţia politică actuală.

 

”A fost o întâlnire cu părţile, atât cu premierul, cât şi cu PSD-ALDE, ca să înţelegem mai bine în ce situaţie suntem şi unde ne aflăm. Noi vom continua analizele noastre interne. Decizia nu a fost luată”, a precizat Korodi Attila.

 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că împreună cu cei de la PSD s-au întâlnit cu cei de la UDMR și chiar dacă nu au fost finalizate negocierile, impresia pe care aceștia i-au lăsat-o este că maghiarii nu ar dori să schimbe ceea ce majoritatea parlamentară a decis.

 

”Da, vă pot confirma că am avut astăzi, așa cum s-ar spune cel mai bine, discuții exploratorii. Nu vă pot spune mai mult, vor continua discuțiile cu ei astăzi și mâine”, a spus Tăriceanu.

 

Tăriceanu a precizat că cei de la UDMR i-au informat despre faptul că au discutat cu Ponta și Grindeanu, la Guvern.

 

”Cred că lucrurile în momentul de față, dacă îmi permiteți să vă spun care este nu numai aprecierea mea, dar văd și informațiile care au apărut în spațiul public (…) Nici cei de la UDMR și nici alte partide parlamentare nu cred că vor trece peste voința exprimată de majioritatea parlamentară de a schimba actualul Guvern”, a precizat Tăriceanu.