Cum prepari negresa de post cu ciocolata. Rețeta cea mai ușoară

Cum prepari negresa de post cu ciocolata. Rețeta cea mai ușoară. Dacă ai poftă de dulce în perioada postului, poți încerca o serie de rețete de dulciuri de post.

Una dintre ele este negresa de post care pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă va fi.

Ingredientele necesare pentru negresa de post cu ciocolată sunt următoarele:

Cum prepari negresa de post cu ciocolata. Rețeta cea mai ușoară

  • 250 ml ulei
  • 250 ml apa plata sau gazoasa
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 250 g zahar
  • rom
  • 50 g nuci, alune, stafide sau fructe confiate
  • un borcan de 400 g de gem
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru preparare nu trebuie decât să punem într-un bol mare toate ingredientele și să le amestecăm bine cu un tel.

In aluat se pot adauga nuci, alune, fistic, fructe confiate, fructe uscate, sau fructe din compot pentru un gust mai bogat.

Cum prepari negresa de post cu ciocolata. Rețeta cea mai ușoară

Prima data se pun lichidele: apa si uleiul, apoi gemul, aromele, cacaoa cernuta, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul cu un tel, cu mana, atat cat sa fie bine amestecat totul.

De abia la final se pun stafidele, nucile sau fructele confiate.

Aluatul se toarnă într-o tavă sau într-o formă de tort, care să aibă și hârtie de copt pentru a evita arderea.

Negresa de post cu ciocolată se coace in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180-190 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute.

Se lasă să răcească înainte de a fi consumată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed