AcasăActualitateCum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb. Airbnb e la mare căutare de ceva timp, iar dacă vrei să îți închiriezi apartamentul prin intermediul platformei trebuie să știi că pașii sunt cât se poate de simpli.

În primul rând, trebuie să știi că oricine își poate oferi locuința spre închiriere pe Airbnb, indiferent de tipul acesteia. Fie că ai un apartament, o casă întreagă, o cabană, sau fie și numai o cameră sau un pat într-un apartament, orice opțiune este valabilă.

Referitor la înregistrarea și listarea locuinței tale pe platformă, acestea sunt gratuite, iar locația nu contează nici ea. Asta în cazul în care legislația din țara respectivă permite acest lucru.

În momentul în care ai hotărât că vrei să-ți oferi locuința în scop turistic, va trebui să o listezi într-o anumită categorie. Airbnb are trei astfel categorii:

toată casa – asta înseamnă că oaspeții vor fi singuri la tine în locuință. Vor avea toată casa la dispoziție, fără ca tu, proprietarul, să fii acolo.
cameră privată – poți alege să închiriezi doar o cameră din propria casă, ca atunci când prietenii rămân la tine peste noapte. Numai că în cazul ăsta vei primi și niște bani la final.
cameră comună – asta se referă la închirierea unei camere pentru mai mulți oameni care nu se cunosc neapărat între ei, ca într-un fel de hostel.
Este foarte important să alegi categoria care se potrivește tipului de locuință pe care vrei să-l listezi pe Airbnb. Cu siguranță vei întâmpina nemulțumiri dacă n-o faci cum trebuie.

După ce ți-ai creat cont pe platformă, poți deveni gazdă pe Airbnb, iar mai apoi selectezi tipul de locuință pe care îl oferi (apartament, casă etc.) și categoria (cameră privată, comună etc.) va trebui să răspunzi la mai multe întrebări despre aceasta.

Va fi nevoie să oferi foarte multe detalii, pentru ca oaspeții tăi să știe exact la ce să se aștepte atunci când își plănuiesc călătoria. Astfel, va trebui să spui câte paturi ai la dispoziție, câți oameni încap în locuința pe care o oferi spre închiriere, dar și câte băi vor putea folosi. Tot aici vei da și adresa exactă.

Următorul set de întrebări se referă la facilitățile pe care le oferi. Aici vei bifa tot ce se află în casa ta, lucruri pe care turiștii care vor veni la tine le vor putea folosi. Astfel, vei menționa totul: de la televizor și Wi-Fi până la uscător de păr și săpun.

Totodată, va fi nevoie și de poze cu apartamentul, dar și o descriere a acestuia care să îl facă mai atractiv. Pot fi scrise și regulile casei respective.

Odată listat apartamentul, următorul pas este așteptarea. Clienții trebuie să îl găsească, iar cei interesați te vor contacta prin intermediul aplicației.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.