AcasăEconomieNewsCum recunoști varianta Omicron. Toate simptomele s-au schimbat

Cum recunoști varianta Omicron. Toate simptomele s-au schimbat

Noile variante ale coronavirusului vin și cu un set diferit de simptome, spun specialiștii

Mai exact, dacă la varianta Delta pierderea gustului și mirosului erau simptomele principale, la Omicron lucrurile stau puțin diferit.

Astfel, specialiștii Institutului pentru Sănătate Publică din Franța au stabilit care sunt simptomele specifice infectării cu varianta Omicron. Acestea sunt în general ușoare, mai ales la persoanele vaccinate.

Santé publique France (SPF) a analizat un eșantion de 317 cazuri pozitive pentru Omicron, confirmate prin secvențiere (singura tehnică care permite identificarea 100% a unei variante). Majoritatea covârșitoare a acestora erau simptomatice.

Cele mai frecvente simptome ale variantei Omicron

Simptomele cel mai frecvent raportate sunt oboseala (59%), tusea (54%) și febra (48%). Doar 10% dintre pacienți au prezentat o pierdere a gustului sau a mirosului, destul de des raportată de persoanele infectate cu Delta. Public Health France indică în actualizarea sa epidemiologică, publicată joi seară, că aceste simptome au fost în general uşoare. 5 pacienți au fost internați, iar niciunul nu a mers la terapie intensivă.

Mai exact, datele franceze par să confirme ceea ce s-a spus deja în urmă cu o săptămână: o infecție cu varianta Omicron pare adesea un fel de răceală. Dar, atenție: această constatare „poate fi legată de vârstă (vârsta medie de 32 de ani) și de proporția scăzută dintre aceștia și cei care au comorbidități (doar 13%)”, arată specialiștii Institutului. Prin urmare, datele nu pot fi generalizate la nivelul întregii populații, dat fiind și eșantionul mic.

 

Ultimele Articole