AcasăSanatateCum să alegeți echipamentul potrivit pentru sezonul de fotbal

Cum să alegeți echipamentul potrivit pentru sezonul de fotbal

Practicat la toate nivelurile de milioane de oameni din toate categoriile sociale, fotbalul reunește miliarde de oameni și este considerat cel mai popular sport de pe planetă. Fotbalul se joacă în întreaga lume: în curți, parcuri, centre sportive, pe stradă, pe alei și pe gazon sintetic sau natural. 

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți un echipament de fotbal potrivit.

  • Căutați un tricou cu o croială strâmtă, confortabilă și o țesătură elastică pentru o libertate totală de mișcare pe teren. O țesătură care elimină umezeala și se usucă rapid vă va oferi un plus de confort în timp ce jucați.
  • Fotbalul se joacă pe ploaie sau pe soare (cu excepția furtunilor sau a ploilor torențiale). Prin urmare, ar trebui să fiți pregătit să vă îmbrăcați în funcție de condițiile meteorologice și să aveți la îndemână haine și ghete de fotbal de schimb, dacă este necesar. Dacă temperatura scade, nu ezitați să vă puneți un tricou de corp. Acest strat de bază bine ajustat îndepărtează umezeala de pe piele pentru a vă menține uscat și pentru a preveni răcirea corpului.
  • Pantalonii scurți de fotbal ar trebui să fie, de asemenea, confecționați dintr-o țesătură elastică pentru a vă permite să vă mișcați liber pe teren. Căutați pantaloni scurți care au o talie elastică și un cordon, ceea ce va asigura că rămân la locul lor în timp ce vă mișcați. 

Pantalonii scurți cu buzunare sunt strict interziși din motive de siguranță, deoarece un deget sau o mână strecurată într-un buzunar în timpul unui contact sau al unui schimb ar putea provoca răni urâte.
  • Șosetele de fotbal au, în general, deschideri de ventilație pe talpă pentru o mai bună respirabilitate. De asemenea, modelele mai pretențioase dispun de o bandă elastică în mijlocul piciorului pentru a oferi o fixare suplimentară.
  • Apărătorile pentru tibie sunt obligatorii și trebuie să fie complet acoperite de șosete.
  • Un accesoriu de protecție esențial, mănușile le permit portarilor să își protejeze mâinile de lovituri și să manevreze mai bine mingea.
  • Pantofii trebuie să fie potriviți pentru suprafața de joc: sintetică, iarbă sau de interior (sală de sport). Alegeți o pereche de ghete de fotbal care să se potrivească perfect pentru un control mai bun al mingii. Evitați pantofii din plastic și optați în schimb pentru modele de ghete de fotbal din piele, care costă puțin mai mult, dar durează mult mai mult.

Nu este întotdeauna ușor să știți de ce echipament aveți nevoie când există atât de multe din care puteți alege: jambiere, mingi de fotbal și îmbrăcăminte de fotbal. Bineînțeles, vreți să faceți alegerea potrivită, astfel încât să puteți fi cel mai bun pe teren. Așa că iată ce trebuie să știți.

Pantofii sunt cel mai important articol

Talpa, construcția și potrivirea sunt importante atunci când vine vorba de alegerea unor ghete de fotbal. Nimic nu doare mai mult decât să aveți încălțămintea nepotrivită.

Alegerea încălțămintei potrivite depinde de suprafața de fotbal pe care veți juca. Ghetele mulate sunt perfecte pentru terenurile de joc uscate, în timp ce crampoanele care se înșurubează în talpă sunt făcute pentru terenurile alunecoase. Pentru gazonul sintetic, aveți nevoie de ghete de fotbal special adaptate pentru acesta.

Poziția dvs. pe teren va determina, de asemenea, tipul de încălțăminte. Apărătorii au nevoie de pantofi solizi, mai groși, în timp ce mijlocașii și atacanții au nevoie de o pereche ușoară de ghete de fotbal. De asemenea, veți dori să creșteți cu o mărime de pantof, deoarece ghetele de fotbal sunt mai mici și tălpile sunt groase.

În cele din urmă, indiferent de modelul de ghete de fotbal pe care îl alegeți, asigurați-vă că întotdeauna vă uscați și aerisiți pantofii după antrenament sau joc, mai ales după o ploaie. Întreținerea regulată a pantofilor va garanta că aceștia vor rezista mai mult!

Apărători de tibie care se potrivesc

Deoarece tibiile sunt întotdeauna în mijlocul acțiunii de fotbal, o protecție adecvată este esențială. Din nou, poziția pe care o ocupați pe teren determină tipul de protecție pentru tibie de care aveți nevoie. Apărătorii, bineînțeles, au nevoie de cea mai eficientă protecție. Mijlocașii au nevoie de tibiere rezistente și durabile, în timp ce atacatorii au nevoie de modele simple și ușoare care să le ofere o mai mare libertate de mișcare.

Odată ce ați stabilit modelul de care aveți nevoie, asigurați-vă că alegeți mărimea potrivită, cantitatea adecvată de zonă a piciorului care trebuie protejată și tipul de suport pentru protecții.

Îmbrăcăminte de fotbal pentru orice tip de vreme

Fie că este vorba de antrenament sau de un meci, îmbrăcămintea de fotbal nu trebuie lăsată la voia întâmplării. Vreți ca mișcările dvs. să fie cât mai libere în orice anotimp, având în același timp o ținută care să se potrivească condițiilor meteo. Totul se rezumă la tricou, pantaloni scurți și șosete.

Pentru antrenamente sau înainte și după meciuri, completați-vă ținuta cu echipament fotbal precum un pantalon slip-on și o jachetă de antrenament care vă vor menține confortabil, lăsându-vă în același timp libertate de mișcare!

Ultimele Articole