AcasăEconomieAutoCum sa iei fonduri europene pentru service auto

Cum sa iei fonduri europene pentru service auto

Florin Savu, din localitatea Aninoasa, judeţul Dâmboviţa, este beneficiarul unui proiect de 1,53 milioane de lei, din care 858.000 din fonduri nerambursabile. Antreprenorul este iubitor de autoturisme şi şi-a deschis un service auto modern pe DN 71.

 

Proiectul în sine a fost început în anul 2009 şi terminat în 2011, beneficiarul fiind firma SC DSG Motor World SRL, unde Florin Savu este administrator. În scripte, proiectul s-a numit „Construire hală industrială (service auto) şi împrejmuire teren“, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), Axa 3 Calitatea Vieţii, măsura 3.1.2 Dezvoltare Microîntreprinderilor. Finanţarea a venit de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

 

Fonduri europene pentru service auto prin Programul Operaţional Regional

 

Alte fonduri europene pentru service auto pot fi accesate prin Programul Operaţional Regional (POR). Spre exemplu, SC TRANS VIODIM SRL a beneficiat de 372.000 de lei fonduri nerambursabile în cadrul unui proiect de construire a unui service auto în Codlea, judeţul Braşov. Valoarea totală a proiectului se ridică la 738.000 de lei, iar proiectul a fost depus pe Axa 4 Mediul de Afaceri, măsura 4.3 Dezvoltare Microîntreprinderi.

 

De reţinut, pentru înfiinţarea unui service din fonduri europene nu pot se poate aplica decât din mediul rural, prin PNDR, în vreme ce modernizarea unui service este valabilă doar pentru mediul urban.

 

Firmele beficiare nu trebuie să aibă datorii la stat  

 

Compania POS Consult explică pe site-ul său că pentru a accesa fonduri europene pentru service auto este nevoie ca firma care depune proiectul să fi desfăşurat activitate cel puţin un an fiscal şi a obţinut profit din exploatare în anul precedent depunerii cererii.

 

Nu sunt eligibile firmele aflate în insolvenţă, faliment sau lichidare, nu şi-a plătit taxele sau contribuţiile de asigurări sociale către buget. Solicitantul trebuie să contribuie cu cel puţin 30% din valoarea proiectului şi să aibă capacitatea de a susţine toată investiţi până la decontarea sumelor.

Ultimele Articole