x


  • EUR
    4.8737
    USD
    4.1622
string(7) "gadgets"

Cum să inițiezi un apel telefonic cu o pereche de căști AirPods?

AirPods si varianta noua, AirPods Pro, reprezinta o inovatie tehnologica incredibila in lumea castilor audio wireless. Au unele din cele mai avansate specificatii si caracteristici tehnice, care le fac sa ocupe primul loc in topul celor mai bune casti audio in 2020.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.08.2020, 15:35

Cu toate ca o pereche de casti airpods are un pret considerabil, caracteristicile excelente si calitatea lor generala le fac sa fie atat de iubite in toata lumea. Iata cum puteti initia un apel telefonic de pe airpods, dar si alte sfaturi utile.

 

Cum dai un telefon cu airdpos?

Aceasta este una din cele mai importante functii ale airpods-urilor. Este destul de simplu sa initiezi un apel telefonic de pe ele si nu ai nevoie de experienta anterioara sau de abilitati tehnice deosebite.

 

Haideti sa vedem prima data cum puteti raspunde la apelurile telefonice.

Din fericire, Apple a facut lucrul acesta foarte simplu. Cand auzi ca ai un apel telefonic de intrare, tot ce trebuie sa faceti ca sa raspundeti este sa atingeti de doua ori una din castile AirPods. Conditia este ca ele sa fie plasate in urechi. Daca aveti casti AirPods Pro, atingeti senzorul de forta. Pentru a inchide apelul, procedati la fel.

 

Pentru a initia un apel cu AirPods Pro si AirPods Gen-2, va trebui sa folositi Siri. Din fericire, castile sunt aproape in totalitate configurate, dupa ce ati setat Siri. Spuneti doar “ Hey Siri, call – name -’s mobile”. De asemenea, puteti spune “Hei Siri, Make a FaceTime Call”. Puteti folosi asistentul Siri si printr-o simpla atingere.

 

  • – Casti Stereo Wireless Apple AirPods 2 MV7N2ZM/A, Bluetooth (Alb) = 699 lei

 

 

Daca aveti casti airpods Gen 1, pur si simplu atingeti de doua ori o casca pentru a initia asistentul Siri si asteptati pana cand se aude apelul. Apoi, continuati asa cum am notat mai sus.

 

Siri este util si pentru alte functii prezente pe castile AirPods. Asistentul virtual poate poate anunta cine va suna. Cu AirPods si Siri, nu mai trebuie sa analizati Apple Watch. Pentru a activa aceasta functie, accesati Setarile, navigati la Phone/ Telefon si selectati Announce Calls/ Anuntare Apeluri. Alegeti Headphones & Car pentru a activa aceasta functie pe masina.

 

Puteti folosi si dubla atingere pentru a raspunde la apelurile telefonice si chiar pentru a initia apeluri. Cu toate acestea, acest gest poate avea unele utilizati avansate. Puteti sa setati castile pentru redare/ Play sau pauza/ Pause, atunci cand ascultati o melodie. De asemenea, puteti sa alegeti sa va intoarceti la melodia anterioara.

Pentru a configura aceasta functie, accesati meniul Setarilor de pe dispozitivul iOS, mergeti la Bluetooth si gasiti in lista AirPods. In continuare, click pe pictograma de langa dispozitiv si faceti dublu-click prin atingeere pe AirPods pentru a selecta ce doriti sa se intample la o apasare dubla.

 

 

Setarea microfonului dreapta/ stanga

 

Pozitionarea microfonului este, de asemenea, importanta pentru efectuarea si primirea apelurilor telefonice prin AirPods. In mod implicit, ambele casti functionea si ca microfoane. In momentul in care ati scos o casca din ureche, microfonul sau se dezactiveaza in mod automat. Se comuta automat.

 

Daca accesati meniul Setari, selectati Bluetooth, gasiti dispozitivul AirPods si selectati pictograma albastra, veti putea sa reglati microfonul. Pentru a face asta, alegeti Microfon din lista si apoi selectati AirPod-ul din stanga sau din dreapta ca sa fie microfon permanent. Asta inseamna ca acea casca va continua sa aiba rol de microfon, chiar daca o scoateti din ureche.

 

Folosirea unei singure casti AirPod

Va intrebati de ce unele persoane prefera sa foloseasca o singura casca AirPod in loc de doua, in acelasi timp? Iata raspusul. Pentru ca acest lucru ajuta la economisirea bateriei. In mod implicit, fiecare AirPod accepta sunet stereo, asa incat utilizarea unuia singur nu va fi un compromis de calitate prea mare. Acest lucru este deosebit de util mai ales daca folositi castile AirPods pentru a efectua apeluri telefonice. Desigur, in timp ce folositi o casca, cealalta poate sta la incarcare, in caseta. In momentul in care casca pe care o utilizati ramane fara baterie, puteti comuta cu cealalta casca. Prin urmare, asa va puteti bucura de o experienta de utilizare AirPods practic non-stop… sau, cel putin pana cand ambele casti raman fara baterie ori carcasa este epuizata de energie.

 

  • – Casti Stereo Apple EarPods MMTN2ZM/A, conector Lightning, blister (Albe) = 79.90 lei

 

 

 

Bucurati-va de toate avantajele castile AirPods

Indiferent de varianta castilor AirPods pe care o aveti, exista cateva avantaje uimitoare de care va puteti bucura asa cum nu o puteti face cu alte casti audio wireless. AirPods au o multime de functii excelente dincolo de primirea si efectuarea de apeluri telefonice. Sunt un plus genial in trusa gadget a oricarui iubitor de tehnologie. Sigur, nu sunt ieftine, dar isi merita fiecare leu.

 

 

 

Cum puteti face inregistrari audio cu AirPods

Cele mai bune dispozitive sunt cele de tip all-in-one, iar Airpods sunt exact asa. Cu o pereche de casti AirPods puteti asculta muzica, puteti sa va bucurati de asistentul Apple, puteti initia apeluri etc. Aceste casti au chiar si microfon integrat.

 

In schimb, nu puteti inregistra audi in timp ce folositi camera iPhone – asta pentru ca AirPods nu vor repera sunetul. Ele nu functioneaza ca un dispozitiv conventional de inregistrare. Cu toate astea, sunt alte lucruri pe care le puteti face cu ajutorul lui Siri pe partea de inregistrare.

 

Vom discuta despre acestea in continuare.

 

Raspundeti la mesaje cu AirPods

O modalitate prin care puteti sa va inregistrati vocea este sa o transformati in text cu ajutorul asistentului vocal. Daca nu puteti tasta la un moment dat, dar Siri va citeste un mesaj pe care l-ati primit, puteti sa raspundeti spunandu-I lui Siri sa faca asta pentru dumneavoastra.

 

Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa incepeti raspunsul cu “Reply”. Inainte ca Siri sa trimita mesajul, el va repeta cuvintele si va va cere sa confirmati. Puteti sa dezactivati optiunea de confirmare, dar este mai bine sa verificati de doua ori inainte de a trimite un mesaj.

 

  • – Casti Stereo Wireless Apple AirPods 2 MRXJ2ZM/A, Bluetooth, incarcare Wireless (Alb) = 799 lei

 

 

 

Pentru a raspunde cu vocea dumneavoastra, trebuie sa va asigurati ca setarile microfonului sunt setate asa cum va doriti. Puteti accesa microfonul din castile AirPods prin setarile Bluetooth. Iata cum

– Deschideti carcasa AirPods pentru a permite dispozitivului iOS sa acceseze setarile AirPods.

– Deschideti Settings App de pe telefon si selectati Bluetooth.

– Gasiti AirPods pe lista si atingeti pictograma mica “i”.

– Derulati in jos pentru a gasi sectiunea Microfon si alegeti setarile care se potrivesc cerintelor dumneavoastra. Setarea implicita ale microfonului este Automatic, asa incat casca din ureche sa fie si microfon. Daca vreti sa folositi doar o casca in loc de doua, puteti alege doar o casca pentru a fi folosica si pe post de microfon. Aceste setari nu se vor modifica nici dupa ce veti pune castile la incarcare, in caseta.

 

Live Listening

Puteti asculta ce se intampla in jurul telefonului atunci cand microfonul este activat. Aceasta functie se numeste “live listening” si e usor de setat. Iata cum faceti acest lucru.

– Deschideti aplicatia Settings de pe telefon

– Selectati Control Center.

– Atingeti Customize Controls pentru a vedea mai multe optiuni.

– Derulati pana la Hearing. Atingeti iconita cu cerc din stanga pentru a o “inverzi”.

– Atingeti Back din coltul din stanga sus pentru a salva modificarile.

– Tocmai ati adaugati optiunea Live Listen in centrul de control/ Control Center.

– Mergeti inapoi la Control Center si apasati pe pictograma Ear.

– Selectati Live Listen.

– Reglati volumul pe castile AirPods pentru a auzi cat mai bine.

 

 

Notite vocale

Descarcarea aplicatiei Voice Memos va permite sa inregistrati audio si sa ascultati mai tarziu inregistrarea pe castile AirPods. Iata cum faceti acest lucru:

– Descarcati aplicatia Voice Memos pe telefon.

– Rugati-l pe Siri sa deschida aplicatia sau o puteti lansa dumneavoastra. Atingeti cerculetul rosu pentru a initia startul inregistrarii.

– Cand ati terminat, apasati patratul rosu pentru a finaliza inregistrarea.

 

Telefonul iPhone va salva aceste notite in iCloud. De asemenea, puteti taia, sterge sau partaja aceste notite vocale.

 

 

Cum puteti edita o notita vocala?

Pentru a edita o notita vocala iata cum trebuie sa procedati:

– Selectati notita pe care doriti sa o modificati.

– Atingeti pictograma cu 3 puncte pentru a deschide un meniu in care veti selecta Edit Recording.

– Plasati elementul de play albastru acolo unde doriti sa editati partea de start. Apasati Replace pentru a inregistra un mesaj nou peste cel existent.

– Apasati pe pictograma de pauza cand finalizati si selectati Done pentru a salva notita.

 

Cum puteti sterge o sectiune din Voice Memo?

Daca doriti sa stergeti o parte din notita Memo, urmati pasii:

– Deschideti notita din care doriti sa stergeti o sectiune.

– Atingeti pictograma cu 3 puncte si apoi Edit Recording.

– Atingeti pictograma cu patratul albastru mic si folositi-va de marcajele galbene pentru a marca sectiunea pe care doriti sa o indepartati.

– Alegeti Delete si apoi Save. Daca acum notita este asa cum va doriti, selectati Done pntru a salva modificarile.

 

 

Cum puteti partaja o notita vocala (Voice Memo)

Puteti alege sa ascultati aceste notite vocale pe AirPods daca sunteti conectat la dispozitiv. Daca vreti sa le partajati cu cineva, urmati pasii acestia:

– Selectati notita pe care vreti sa o partajati.

– Apasati pe pictograma cu 3 puncte si apoi Share.

– Alegeti aplicatia si contactul catre care doriti sa partajati notita vocala.

 

Cu Apple AirPods nu e nevoie sa tastati.

Atunci cand ai o pereche de casti AirPods in urechi e ca si cum ai avea permanent un asistent pentru orice iti trece prin minte. Realitatea arata ca aceste casti pot fi extraordinar de utile. Te pot salva din multe incurcaturi. Faptul ca poti raspunde la un mesaj fara ca macar sa te uiti la telefon inseamna ca poti trimite un mesaj, fara sa tastezi atunci cand conduci.

Castile AirPods sunt excelente in multe situatii si sunt extrem de simplu de conectat, de inteles si de folosit.

 

Cum puteti sterge o notita vocala?

Nu e greu sa stergeeti o notita vocala. Iata cum puteti face asta.

– Selectati notita pe care doriti sa o stergeti.

– Selectati pictograma cu gunoi.

– Daca stergeti in mod accidental o notita, puteti sa o recuperati daca atingeti optiunea Recently Deleted si o alegeti pe cea pe care doriti sa o restaurati.

– Atingeti Recover si apoi Recover Recording pentru a confirma. Totusi, retineti ca nu puteti recupera o notita daca au trecut 30 de zile de cand a fost stearsa.

 

 

 

Cat costa o pereche de casti AirPods?

Chiar daca aceste casti AirPods sunt printre cele mai scumpe de pe piata, merita sa investiti in ele. Iata care sunt preturile lor in prezent.

Cele mai ieftine casti stereo wireless Apple AirPods sunt cele Gen 2 MV7N2ZM/A, Bluetooth (Alb). Sunt 669 lei, cu reducere de 30% (in magazinul online evoMAG). Ofera performanta sporita, experienta de ascultare unica si autonomie de 24 de ore. Se conecteaza prin Bluetooth, au microfon incorporat, asa cum am mentionat mai sus, senzor de miscare Assistive Switch Control si accelerometru pentru detectarea discursului.

 

Daca optati pentru varianta Pro, pentru Casti Stereo Wireless Apple AirPods Pro mwp22zm/a, Bluetooth, incarcare Wireless (Alb), acestea pot fi achizitionate pentru 1099 lei, cu reducerea de 21%. Aceste casti bluetooth au microfon si rezista la apa si praf, spre deosebire de Apple AirPods Gen 2.

Castile se livreaza cu incaractor dedicat portabil si un cablu Lightning. Acumulatorul tine mult si puteti activa noise cancellation pentru eliminarea zgomotului deranjant din exterior.

 

O alternativa mai ieftina pentru Apple AirPods sunt castile Apple EarPods de la 49 de lei.

Toate aceste oferte sunt disponibile pe evoMAG. Intra sa vezi detalii.

 

Pentru casti audio true wireless, casti apple airpods, apple watch series, casti true wireless Bluetooth, wireless earbuds vizitati evoMAG.