Cum să-ţi protejezi smartphone-ul de viruşi

Doar 4% din aceste tipuri de telefoane mobile folosesc un antivirus, potrivit studiilor de piata. Datele personale si financiare, odata puse pe coputere protejate si incuiate, acum se afla pe smartphone-uri neprotejate. Telefoanele infectate cu virusi sau cai troieni iti lasa telefonul inutilizabil si trimite virusul mai departe la contactele tale.

 

Iata ce trebuie sa stii pentru a-ti proteja telefonul:

 

1. Deschide atasamentele de pe telefon cu aceeasi grija ca si pe cele de pe calculator. Asta insemna atasamente e e-mail sau de messenger. Nu deschide fisiere de la oameni pe care nu ii cunosti sau daca mesajul arata suspicios.

 

2. Fii atent/a la linkuri suspicioase trimise prin e-mail sau messenger. Nu apasa niciodata pe un astfel de link. Ca si atasamentele, acestea pot fi tramise de oameni pe care nu ii stii sau pur si simplu de un virus instalat in telefonul sau calculatorul unei persoane cunoscute.

 

3. Downloadeaza aplicatii numai de la magazinele de aplicatii legitime si citeste pe forumuri ce spun altii inainte sa le cumperi pentru a te asigura ca nu exista niciun virus atasat de aplicatie. Studiile arata ca odata ce creste cererea pentru aplicatii, creste si imprastiereas virusilor. Acestia se pot transfera prin orice fel de aplicatie: de jocuri, de anti-virusi falsi sau de social media.

 

4. Nu iti imprumuta cardul de memorie aletei persoane. Un card infectat poate imprastia virusul la toate telefoanele cu care intra in contact.

 

5. Seteaza optiunea de Bluetooth pe telefon pentru a vedea setarile ascunse. Unii virusi se infiltreaza in telefonul tau prin conexiunea de Bluetooth. Acest atac este foarte complicat, trebuie doar sa treci pe lansa un dispozitiv Bluetooth infectat cu telefonul tau lasat descoperit pentru ca virusul sa se transfere in smartphone-ul tau.

 

  • Aplicatii pentru diverse tipuri de telefoane

 

  • iPhone

Protejeaza-ti iPhone-ul de virusi prin aplicatii anti-virus. Poti alege dintr-o serie foarte variata de software-uri anti-virus gratuite sau pe bani – depinde ce alegi. Aplicatiile Snap Secure si Lookout Mobile Security iti protejeaza iPhone-ul si iti salveaza datele personale si iti da voie sa iti stergi toate informatiile de pe telefon in cazul in care acesta este furat.

 

  • Android

 

Daca ai un Android poti downloada aplicatii anti-virus de la furnizori de incredere direct pe telefon. De exemplu, aplicatia Kaspersky Mobile Security ofera protectie totala, sterge informatiile in caz de furt si te protejeaza impotriva virusilor si a spam-urilor.

 

Norton Mobile Security, pe langa protectie, ofera si posibilitatea blocarii telefonului pentru protejarea datelor personale in timpul unui atac cu virus, sau daca telefonul este furat sau pierdut.

 

  • BlackBerry

 

Pune-ti protectie anti-virus pe telefonul BlackBerry cu ajutorul Bullguard Mobile Security, care ofera o interfata user-friendly care iti da voie sa iti personalizei protectia impotriva virusilor si sa iti salvezi informatiile de pe telefon pe calculator. Poti folosi si aplicatia Snap Secure de la SmrtGuard pentru informatii suplimentare, pe langa anti-virus. Aceasta aplicatie te avertizeaza in privinta feleului in care noile aplicatii iti pot afecta setarile personale si iti lasa dispozitivul vulnerabil in fata atacurilor. Aplicatiia ofera telefoanelor BlackBerry si serviciul Personal Guardian care are incorporat un buton de panica care trimite un sms sau telefon cu locatia la care te afli.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed