Cum se calculează aria unui trapez. Cea mai simplă metodă

Cum se calculează aria unui trapez. Cea mai simplă metodă. Geometria este o ramură a matematicii care parte fi complicată în diferite cazuri.

Cu ajutorul ei putem calcula dimensiunile anumitor lucruri. Formele plate precum pătratul, cercul, trapezul și triunghiurile fac parte din geometria plană și se numesc forme 2D. Aceste forme au doar două dimensiuni, lungimea și lățimea.

Cum se calculează aria unui trapez. Cea mai simplă metodă

Și totuși, cum se calculează aria unui trapez? În primul rând este bine de știut că un trapez este o figură geometrică plană având 4 drepte, cu o pereche de laturi paralele.

Aceste două fețe se numesc bazele trapezului. Celelalte două părți se numesc picioare. h este înălțimea trapezului.
Toate unghiurile interne ale unei sume trapezoidale pentru a da 360 °. În plus, unghiurile de pe aceeași parte a unui picior sunt numite adiacente și însumează întotdeauna până la 180 °:

α + β = 180 °

γ + δ = 180 °

Un trapez poate avea și picioare paralele. Laturile paralele pot fi verticale sau înclinate.

Cum se calculează aria unui trapez. Cea mai simplă metodă

Cum se calculează aria trapezului? Aria unui trapez se găsește conform următoarei formule: A = (a + b) * h / 2

Despre trapez mai trebuie să știi că acesta este paralelogram dacă ambele perechi ale laturilor sale opuse sunt paralele. El poate fi totodată un dreptunghi dacă ambele perechi ale laturilor sale opuse sunt paralele; laturile sale opuse sunt de lungime egală și sunt în unghi drept între ele.

Cuvântul trapez a fost introdus în limba engleză în 1570. Marinus Proclus a fost prima persoană care a folosit cuvântul trapez în prima carte a Elementelor lui Euclid.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed