Cum se face maioneza de post: mod de preparare și ingrediente

0

Cum se face maioneza de post. În perioada postului este greu să ne abținem de la anumite mâncăruri, însă acest lucru nu înseamnă că nu le putem înlocui.

Iată două rețete pentru maioneza de post. Una dintre ele va fi cu siguranță pe placul tău și îți va satisface pofta.

Cum se face maioneza de post: mod de preparare și ingrediente

Una dintre cele mai simple alternative este maioneza cu lapte de soia. Astfel, în loc de galbenusur se folosesc 150 ml lapte de soia, 300 ml ulei, o lingurita mustar si o lingurita zeama de lamaie.

Se amestecă laptele, soia si un praf de sare la mixer pana se ingroasa compozitia, apoi se adauga mustarul si zeama de lamaie si continua sa se amestecă pana cand maioneza de post devine la fel de groasa ca maioneza obisnuita.

Cum se face maioneza de post: mod de preparare și ingrediente

O altă opțiune este maioneza din cartofi și țelină. Se fierbe un cartof mare, curatat de coaja, si o capatana potrivita de telina.

Cand legumele sunt bine fierte, se lasa la racit si se mixeaza, adaugand treptat uleiul si putina zeama de lamaie.

Cum se face maioneza de post: mod de preparare și ingrediente

Se pune in compozitie si o lingura de mustar, sa capete consistenta si, pe parcurs, cateva lingurite de apa rece de la frigider, cat sa iasa maioneza de post mai pufoasa.