Cum se lucrează sub nasul lui Băsescu. Își schimbă președintele reședința?

Vila Dante este aşezată chiar lângă Vila Lac 3, actuala reşedinţă a preşedintelui Traian Băsescu. Muncitorii spun că lucrează la Vila Dante încă din toamnă şi totul este schimbat. S-ar face lucrări de consolidare şi s-ar schimba acoperişul. Chiar şi piscina ar fi modificată, iar mobilierul existent ar urma să fie înlocuit, informează REALITATEA TV.

 

Iniţial, reprezentanţii RA-APPS au refuzat să comenteze. Ulterior, au trimis un comunicat.

 

„Urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, personalul de întreţinere a semnalat la imobil apariţia de infiltraţii care au generat deteriorări majore ale instalaţiilor de climatizare şi electrice care provoacă scurtcircuite instantanee, prezentând pericol de accidente letale, iar instalaţia de încălzire prezintă pericol iminent în exploatare. Acest fapt a impus necesitatea expertizării imobilului pentru a se determina gradul de avariere. În prezent, se execută lucrări de expertizare a imobilului”, se arată în comunicat.

 

Muncitorii spun însă că la Vila Dante se fac lucrări de amenajare în toată regula, şi nu doar o simplă expertiză.

 

În răspunsul oferit Realitatea TV, RA-APPS mai spune că lucrările de expertizare costă 25.500 de lei, fără TVA, şi sunt executate cu S.C. Carpaţi Proiect, societate care a proiectat imobilul. Cât priveşte valoarea lucrărilor viitoare, suma va fi stabilită după finalizarea expertizei, se precizează în comunicatul RA-APPS.

 

De altfel, într-un răspuns al Preşedinţiei, se arată: „Preşedintele României nu a făcut niciun demers pentru a schimba actuala reşedinţă oficială de care beneficiază pe durata mandatului de şef al statului. Preşedintele nu intenţionează să locuiască în Casa Dante, în timpul mandatului sau după expirarea acestuia”.

 

Potrivit presei, la Vila Dante, reamenajări s-au făcut şi în 2003, ca să servească aparatului de lucru necesar unui şef de stat. Lucrările au făcut din Vila Dante un spaţiu impropriu de locuit pentru o familie, având mai multe săli de şedinţă şi birouri. De altfel, a şi fost folosită deseori pentru întalniri de partid.

 

Vila a rămas în această formă până în toamna anului trecut, când muncitorii întâlniţi pe şantier susţin că ar fi început noile lucrări de reamenajare. Vezi video

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed