Cum se prepară smântâna de post. Cea mai sănătoasă rețetă. Cei care au poftă de smântână, dar țin post, trebuie să știe că există alternative.
Există o rețetă mult mai sănătoasă, de post, pentru smântână, cu doar câteva ingrediente simple. Textura este similară, iar gustul ar putea fi unul chiar mai bun.
Ingredientele necesare pentru rețeta de smântână de post sunt următoarele:
Cum se prepară smântâna de post. Cea mai sănătoasă rețetă
- 150 g tofu
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2 linguri de sirop de agave
- 2 lingurițe de sare
- 1 lingură de muștar
- 60 ml ulei
Cum se prepară smântâna de post. Cea mai sănătoasă rețetă
În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se taie tofu în bucăți mari, iar apoi se adaugă în blender. Deasupra punem uleiul, muștarul, siropul de agave, dar și sarea și zeama de lămâie.
Pornim blenderul, iar compoziția se pasează pană când are o textură similară cu cea pentru tradiționala smântână. De asemenea și culoarea trebuie să fie aceeași.
Smântâna de post poate fi mâncată pe pâine, poate fi adăugată în cartofi dulci sau copți și de asemenea, unele persoane preferă să o mânânce și pe post de sos în diferite preparate.
Aceasta se ține la frigider maxim trei zile de când a fost preparată. Ar fi bine însă să o pregătim în cantități mici, ori de câte ori simțim nevoia.