Cum vor fi românii care lucrează deja în Spania afectaţi de restricţionarea pieţei muncii

0

Viorel Badea, preşedinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, menţionează, referitor la informaţia potrivit căreia Spania va restricţiona piaţa muncii pentru români din cauza şomajului aflat în creştere, că, în urma unor discuţii purtate cu oficiali din Comisia Europeană, a rezultat că, până în acest moment, nu s-a emis nicio notificare care să oficializeze implementarea unei măsuri restrictive la acest nivel.

 

„Din informaţiile disponibile, putem spune că intenţia oficialilor spanioli reprezintă o măsură protecţionistă care vizează acordarea permiselor de muncă pentru românii ce vor dori să lucreze de acum înainte în Spania, neaplicabilă retroactiv, neafectându-i pe cei peste 900.000 care au deja un loc de muncă în Spania”, subliniază Badea.

 

De asemenea, el susţine că sunt foarte multe domenii de activitate atât în Spania, cât şi în Italia, Franţa sau Germania „care nu pot funcţiona eficient pentru statul de reşedinţă în condiţiile în care s-ar renunţa la profesionalismul, seriozitatea şi perseverenţa lucrătorilor români”. Citeşte articolul