AcasăEconomieDaniel Constantin (PNL) despre impozitarea marilor companii: Cunosc eu societăţi care au...

Daniel Constantin (PNL) despre impozitarea marilor companii: Cunosc eu societăţi care au peste 100 de milioane cifră de afaceri dar care au rata profitabilităţii de 1%, îi ducem la limita insolvenţei

”Istoria ne arată că până în 2024 am avut această cotă progresivă. Economia a crescut în PIB, din 2004 până în 2022 enorm, datorită acestei cote unice. În 2004, impactul colectării la buget pe salarii, din cât plăteau, era de 2,8% din PIB, după introducerea cotei unice, s-a ajuns şi la 3,7. Cota unică a permis ca anumite economii să fie investite în mediul de afaceri, să crească PIB-ul şi să plătim salarii mai mari”, a explicat fostul ministru al Agriculturii.

Despre cota progresivă, liberalul a menţionat că anumite categorii cu salarii până în 4.000 de lei vor fi avantajate dar nu aceste măsuri nu vor fi sustenabile pe termen mediu, pentru că societăţile care plătesc nu îşi vor mai permite, vor fi sufocate.

”Trebuie să vede ce câştig versus ce pierd, în această perioadă nu trebuie să omorâm societăţile comerciale care plătesc cu greu salariile. (..) Sunt societăţi care au mii de angajaţi. A pune o taxă suplimentară, cunosc eu societăţi care au peste 100 de milioane cifră de afaceri dar care au rata profitabilităţii de 1%, îi ducem la limita insolvenţei”, a spus el.

Despre finalizarea acestor măsuri, Constantin a spus că este destul timp. Codul Fiscal s-a schimbat şi în timpul anului, a arătat el, precizând că pot fi adoptate până la 1 iulie, ca să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

”E timp suficient, probabil că săptămâna viitoare vom veni cu forma finală”, a spus el, arătând că ”nu vom veni cu o taxă nouă”.

Ultimele Articole