De ce dă câinele din coadă când își vede stăpânul

De ce dă câinele din coadă când își vede stăpânul. Câinele tău dă din coadă când ajungi acasă? Dă din coadă și atunci când vă întâlniți pe stradă cu cineva cunoscut?

De ce dă câinele din coadă și ce înseamnă, de fapt, acest gest? Acesta poate prezenta mai multe emoții decât ai fi crezut.

În primul rând probabil știi deja că animal tău de companie e fericit când ești lângă el. Când pleci de acasă, acesta suferă destul de mult, astfel că revederea va fi una plină de emoții.

De ce dă câinele din coadă când își vede stăpânul

Câinele dă din coadă pentru a-ți arăta cât de mult te iubește. Potrivit doctorilor veterinari, doi hormoni sunt responsabil pentru comportamentul plin de fericire al câinelui atunci când își revede stăpânul: cortizolul și oxitocina. În felul acesta a putut fi explicată atitudinea patrupedului.

Cortizolul este un hormon de stres atât la oameni, cât și la câini. Drept urmare, cortizolul crește în organism cu cât nivelul de stres este mai mare. Eliberarea acestuia reprezintă un mecanism de adaptare la situațiile neplăcute.

În ceea ce privește oxitocina, aceasta este considerată hormonul iubirii sau al legăturii emoțonale. Acest hormon ajută la crearea legăturilor sociale atât la persoane, cât și la patrupede.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed