x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  41%
  Presiune

  34033 hPa
string(7) "telecom"

De ce nu merg telefoanele celor care protestează în Piaţa Victoriei

Cei care protestează în Piaţa Victoriei trebuie să ştie că telefoanele lor nu se pot conecta la reţele deoarece traficul gestionat de operatori este de zece ori mai mare decât într-o zi obişnuită.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.02.2017, 16:25 | Actualizat: 04.02.2017, 8:12

Deşi mulţi dintre protestatarii din Piaţa Victoriei sunt convinşi că semnalul la telefon este bruiat de serviciile secrete, adevărul este că reţelele sunt supra-aglomerate şi nu fac faţă cererii. Oficialii Orange, liderul pieţei locale telecom şi operatorul cu cele mai mari viteze la internet mobil, conform ANCOM, au explicat pentru Capital motivul pentru care telefoanele nu pot fi folosite în timpul protestelor.

 

“Traficul gestionat de Orange pe perioada desfăşurării protestelor în zona Piata Victoriei şi a căilor de acces a fost de peste 10 ori mai mare decât într-o zi obişnuită. Pentru a acoperi nevoile de comunicare ale utilizatorilor noştri, am suplimentat capacitatea pe serviciile de voce şi date prin intermediul unei staţii special amplasate. Astfel de suplimentări de capacitate se realizează în funcţie de spectrul permis şi de limitările tehnologice existente pentru a deservi un număr foarte mare de utilizatori. Luăm aceste măsuri  în mod uzual, în baza monitorizării traficului şi performanţei reţelei, pentru evenimentele de anvergură, unde estimăm prezenţă numeroasă, precum concerte, festivaluri, meciuri şi altele. Eventualele dificultăţi întâmpinate s-au datorat numărului mare de participanţi la eveniment, motiv pentru care monitorizăm atent traficul din toate oraşele în care au loc aceste manifestaţii şi realizăm paramentrările necesare, astfel încât clienţii Orange să aibă acces la serviciile dorite”, au declarat reprezentanţii Orange România.