Decesul lui Berezovski: poliţia nu a găsit nimic suspect la reşedinţa miliardarului rus

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un cordon de poliţie a împiedicat apropierea de reşedinţa din Ascot, oraş situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Londra, unde o echipă de anchetatori specializaţi în substanţe NRBC (nucleară, radiologică, biologică şi chimică)’ a efectuat verificări.

 

Duminică, poliţia a anunţat că experţii nu au găsit nimic suspect la reşedinţa lui Berezovski. Investigaţiile pot să continue normal pentru a stabili ‘circumstanţele morţii’ lui Boris Berezovski, pentru moment considerată ca „inexplicabilă’, a adăugat poliţia.

 

Miliardarul, unul dintre adversarii cei mai virulenţi ai lui Vladimir Putin, a fost una dintre figurile de la Londra ale unui grup de exilaţi militanţi împotriva preşedintelui rus, căruia i-a aparţinut şi Aleksandr Litvinenko, otrăvit în noiembrie 2006 cu poloniu radioactiv. Ancheta privind moartea lui Litvinenko este în curs în Marea Britanie.

 

Potrivit mass-media britanice, Berezovski a fost ţinta a cel puţin două tentative de asasinate, una în Rusia, iar a doua semnalată în 2007 de către serviciile secrete britanice.

 

Boris Berezovski ‘trăia într-o stare de mare stres, cred că existau simptome de depresie’, a declarat Dojd Aleksandr Goldfarb, care conduce la New York Fundaţia internaţională pentru libertăţile civile (IFLC), creată în 2000 de către Berezovski pentru a finanţa ONG-uri în Rusia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed