AcasăExterneDeclarații surprinzătoare ale unui aliat al lui Putin după un bombardament ucrainean...

Declarații surprinzătoare ale unui aliat al lui Putin după un bombardament ucrainean în Herson

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat joi că 23 dintre soldații săi au fost uciși și alți 58 au fost răniți într-un atac cu artilerie ucrainean din această săptămână, transmite Reuters.

Afirmațiile lui Kadîrov sunt neobișnuite, având în vedere că forțele pro-Moscova au recunoscut rareori pierderi majore pe câmpul de luptă de la începutul războiului.

Într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Kadîrov a spus că incidentul a avut loc în regiunea Herson din sudul țării.

“Toate operațiunile de salvare de la fața locului au fost finalizate și există o listă finală a morților și răniților – 23 de soldați au fost uciși și 58 răniți”, a spus Kadîrov.

Kadîrov, care conduce regiunea de sud a Rusiei, cu majoritate musulmană din Cecenia, se descrie ca fiind un soldat al lui Putin și spune că a trimis mii de oameni să lupte în război.

“Da, pierderile noastre în primele ore ale acelei zile au fost mari, dar cecenii participă la jihad… și dacă sunt destinați să cadă în războiul sfânt, este o onoare și o mare bucurie pentru orice musulman adevărat”, a spus liderul cecern.

După atac, forțele cecene au efectuat un atac și au ucis aproximativ 70 de ucraineni, a mai susținut Kadîrov.

Reuters nu a reușit să verifice afirmațiile lui Kadîrov.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.