Delicatesa care nu-i mai satură pe români. Toţi porcii-somon crescuţi în România pentru Crăciun s-au vândut deja

Aproximativ 550-600 de porci Mangaliţa crescuţi în România, în ferme de câteva zeci de capete, până la câteva sute,  sunt pe cale de a fi expediaţi către românii care aleg să dea cu până la 50% mai mulţi bani pentru cea mai sănătoasă carne de porc, după cum afirmă specialiştii. Cererea este şi anul acesta foarte mare, astfel că pentru anul viitor fermierii se pregătesc de investiţii în creşterea numărului de efective. „Cererea este foarte mare. Românii au început să înţeleagă despre ce este vorba şi vin să cumpere pentru Crăciun. De două săptămâni au început să se sacrifice. Toate animalele sunt arvunite şi urmează să fie sacrificate şi livrate până săptămânile următoare. Sunt 450-600 de porci Mangaliţa la nivel de ţară”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alexandru Nagy, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de porci Mangaliţa din România şi director pe proiect în cadrul Staţiunii Cercetare Dezvoltare Agricolă (SCDA) Turda.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed