AcasăEconomieDepozitele bancare au scăzut cu 1,1% în februarie

Depozitele bancare au scăzut cu 1,1% în februarie

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de bănci a fost în februarie de 4,3%, mai arată datele publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

În februarie, depozitele bancare în lei ale populaţiei au sporit cu 1,6% faţă de luna precedentă, la 65,89 miliarde lei, în timp ce economiile în lei ale firmelor au scăzut cu 4,2%, la 44,43 miliarde lei.

Depozitele în valută ale populaţiei s-au diminuat cu 0,7% faţă de ianuarie, la 39,34 miliarde lei, la valoarea echivalată în lei, iar cele ale firmelor cu 3,4%, până la 22,68 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, depozitele totale în lei au sporit cu 7,7%. Faţă de februarie 2010, depozitele în lei ale populaţiei au avansat cu 7,2%, iar cele ale firmelor cu 8,5%.

Faţă de finalul lunii februarie 2010, depozitele în valută ale populaţiei şi firmelor s-au redus cu 1,1%, în termeni nominali la valoarea echivalată în lei, respectiv cu 3,7% pentru cea exprimată în euro.

Depozitele în valută ale populaţiei au înregistrat o creştere anuală de 4,6% în februarie, exprimate în lei, iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au scăzut cu 9,8%.

Ultimele Articole