Deputaţii au decis introducerea unor noi obligaţii pentru firme. Proiectul merge la promulgare

Prevederile amintite anterior sunt incluse într-un Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, document adoptat în octombrie 2015 de Senat şi care a primit astăzi şi votul final al deputaţilor, după ce trecuse pentru a doua oară pe la comisii. Astfel, odată aprobat şi de Camera Deputaţilor, ca for decizional, documentul mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, şi publicarea în Monitorul Oficial, pentru a se aplica.

De altfel, este de aşteptat ca traseul legislativ al propunerii legislative să se încheie cât mai curând, în condiţiile în care documentul este programat să intre în vigoare în zece zile, mai exact pe 20 mai.

Concret, potrivit proiectului de act normativ adoptat azi de deputaţi, operatorii economici vor fi obligaţi să îndeplinească noi prevederi, unele dintre ele inexistente până acum în legislaţie, iar altele care sunt, în prezent, doar opţionale.

 

Mai multe, pe Avocatnet.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed