AcasăEconomieBurseDerivatele pe Dow Jones de pe SIBEX au generat un nou record...

Derivatele pe Dow Jones de pe SIBEX au generat un nou record de lichiditate

Contractul futures pe Dow Jones a devenit, în 4 luni de la lansare, al doilea cel mai căutat instrument tranzacţionat la SIBEX şi a ajutat la diversificarea strategiilor de tranzacţionare. Interesul pentru contractul futures pe Dow Jones a crescut în contextul corelării puternice cu piaţa americană, unde cel mai urmărit indice de pe glob a înregistrat cea mai mare scădere lunară din februarie 2009.

Investitorii au folosit contractul derivat tranzacţionat la SIBEX nu doar în scop speculativ ci şi ca un instrument de hedging, spun brokerii. Derivatul pe indicele american a generat în fiecare lună volume în creştere care au fost în mai de aproape 36 de mii de contracte. Cea mai căutată scadenţă a fost iunie 2010.

Oficialii Bursei din Sibiu se aşteaptă în acest an la o lichiditate medie zilnică de 5 mii de contracte, faţă de sub 2.000 cât a fost în mai. Creşterea rulajelor pe acest conract s-a datorat şi prezenţii unui formator de piaţă, precum şi prelungirii programului de tranzacţionare până la ora 19.

Ultimele Articole