x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.1289
string(7) "stiinta"

Descoperire extrem de îngrijorătoare. Covid-19 atacă creierul

Noul coronavirus nu și-a dezvăluit încă toate secretele pentru oamenii de știință, dar devine din ce în ce mai evident că efectele sale asupra corpului uman nu se limitează doar la plămâni.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.05.2020, 9:20

Acum, doctorii încearcă să înțeleagă dacă una dintre cele mai neașteptate ținte ale sale este chiar creierul.

Medicii din mai multe țări au raportat că pacienții care au făcut forme severe de Covid-19 au prezentat stări de confuzie, chiar delir sau au avut semne de alte tulburări mintale, relatează ABC News, prelutaă de DIGI 24.

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

Deși cauza rămâne deocamdată neclară, doctorii din linia întâi au dat un semnal de alarmă, observând că mulți dintre acești pacienți prezintă în mod straniu manifestări similare.

Dr. Lorenzo Norris, decan asociat la Facultatea de Medicină de la George Washington University, este de părere că un astfel de caz trimite un semnal îngrijorător: deocamdată, nimeni nu înțelege pe deplin în ce fel virusul afectează și creierul.

Doctorii știau deja că mai ales pacienții în vârstă puteau prezența episoade de delir în timpul spitalizării. Totuși, de când cu pandemia de coronavirus, doctorii au observat că și unii pacienți mai tineri dau semne de conștiență alterată, iar acesta pare să fie unicul lor simptom. Alții dezvoltă episoade de delir mai târziu, în timpul spitalizării, iar starea lor de confuzie pare să fie mai severă și să dureze mai mult decât ar fi de așteptat.

Articolul integral pe digi24.ro