Dezastru în China. Guvernul a raportat un număr uriaș de morți asociați Covid-19

De la începutul lunii decembrie și până în prezent 60.000 de oameni au murit de Covid-19 în spitalele din China.

Raportarea numărului uriaș de victime asociate Covid-19 vine după o perioadă în care China a fost criticată pentru că nu a oferit date oficiale despre numărul de decese, informează Reuters.

China a început să desființeze în mod abrupt politica sa „zero Covid”, la începutul lunii decembrie, renunțând la testările frecvente, restricțiile de călătorie și lockdown-uri.

Numărul de cazuri a crescut dramatic

O dată cu renunțarea la restricții, numărul cazurilor a crescut dramatic, iar multe spitale s-au arătat copleșite de numărul mare de oameni bolnavi.

Un oficial din domeniul sănătății a declarat, sâmbătă, că situațiile de urgență Covid și-au atins vârful și că numărul de pacienți spitalizați a început să scadă. Între 8 decembrie și 12 ianuarie, numărul de decese din cauza Covid din spitalele chineze a fost 59.938, a spus Jiao Yahui, șefa administrației medicale din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate chineze.

Cei mai mulți oameni infectați au murit de stop respirator

Dintre aceste decese, 5.503 au fost provocate de stop respirator provocat de Covid, în timp ce celelalte au fost decese rezultate dintr-o combinație de Covid și alte decese, a mai zis ea.

Deși experții sanitari internaționali preziseseră cel puțin un milion de decese provocate de Covid în acest an, China raportase, inițial, doar 5.000 de decese de la începutul pandemiei, una dintre cele mai mici cifre din lume.

În decembrie, autoritățile începuseră să raporteze câte 5 sau mai puține decese în fiecare zi, date într-un puternic contrast cu situația de la casele funerare care anunțau că nu mai fac față volumului mare de morți.

OMS a susținut, în această săptămâna, că statul chinez subraportează masiv decesele de Covid, deși oferă ceva mai multe informații acum, față de primele săptămâni ale epidemiei din Wuhan. China continuă să susțină că datele făcute publice până acum sunt cele corecte, scrie digi24.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri