AcasăActualitateDezvăluire surprinzătoare despre Simona Halep: I s-ar fi pus ceva în mâncare

Dezvăluire surprinzătoare despre Simona Halep: I s-ar fi pus ceva în mâncare

Scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep continuă să prezinte interes pentru opinia publică. Foarte mulți se întreabă acum cum a ajuns Roxadustat, substanța aflată pe lista celor interzise, în organismul fostului lider mondial. Doctorul Dana Safta a luat în calcul mai multe ipoteze și a dezvoltat, pe larg, în direct la TV, acest subiect.

Dana Safta, la care Simona Halep a apelat în ultimii ani cu diverse probleme medicale, a vorbit la postul Antena 3 CNN despre acest caz de dopaj. Ea a respins categoric varianta ca sportiva să fi luat Roxadustat, cu dorința explicită de a-și mări capacitatea de efort. În acest sens, Dana Safta a prezentat situația testelor antidoping la care a fost supusă Halep în ultima perioadă. Toate au fost negative, cu excepția testului făcut, la New York, în timpul US Open. Aici, Halep a fost însoțită la turneu de fostul ei soț, Toni Iuruc. La scurt timp după revenirea de la New York, cei doi au divorțat.

Declarațiile oferite de Dana Safta, la Antena 3 CNN au fost urmate de o postare pe Facebook a jurnalistei Oana Zamfir. Aceasta a prezentat trei modalități în care Roxadustat putea să ajungă în organismul Simonei, la New York, unde aceasta a avut singurul test pozitiv.

Postarea Oanei Zamfir în care se analizează cazul fostei campioane

Doctorul Dana Safta: cum a ajuns substanța interzisă în probele Simonei Halep

Foarte importante argumentele și probele aduse în cazul Simonei Halep de doctorul și prietena sa apropiată, dr Dana Safta, fost director al Spitalului Elias și un nume extrem de respectat în medicina românească! Cu știința și cu logica aduse argumentele, nu doar cu suflet și respect! (Altfel, au fost personaje care să-și arate și în aceste zile caracterul mizerabil)

2. A fost testată negativ pe 26 august la US Open. Pe 29 iese testul pozitiv. Urme infime din această substanță (n.r. – Roxadustat), nu ca și cum i-ar fi fost administrată o pastilă în aceste 3 zile.

3. Pe 11 septembrie Simona e supusă operației la nas. În pregătirea ei face analize și teste de coagulare. Ies perfect. Or, spune dr Dana Safta, intersecția substanței interzise cu medicația cronică a Simonei (Euthyrox și anticoncepționale) ar fi determinat probleme de coagulare, tromboze, în niciun caz n-ar fi ieșit probele perfecte.

4. Din clipa în care iese proba pozitivă de la US Open, Simona se trezește la ușă cu antidopingul românesc. Probele ies tot negative.

Cum a ajuns substanța în probele Simonei Halep?

Bun, deci fără dubiu că Simona nu doar că nu a luat în cunoștință de cauză acest medicament, nu l-a luat deloc.

Și atunci cum a ajuns substanța în probele Simonei?

Ipotezele Danei Safta (perfect articulate și asumate ca medic, nu ca prietenă) sunt următoarele:

*Probele au fost contaminate la laboratorul unde a fost efectuat testul.

*Suplimentele de recuperare pe care le-a băut în timpul meciului au fost contaminate în fabrica în care au fost produse (și lotul poate fi verificat).

*Dana Safta nu a exclus nici ca cineva să-i fi pus ceva în mâncare Simonei, precizând însă că e greu de crezut că acel cineva ar fi putut s-o dușmănească atât de tare, încât să facă asta.

1. Simona a fost testată negativ pe 3 august la Toronto (turneu pe care l-a și câștigat).

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.