AcasăEconomieDIGI, în parteneriat cu Citymesh, a câştigat drepturi pentru utilizarea de frecvenţe...

DIGI, în parteneriat cu Citymesh, a câştigat drepturi pentru utilizarea de frecvenţe mobile în Belgia

”RCS & RDS S.A., prin intermediul asocierii cu Citymesh NV, parte a grupului IT Cegeka, a câştigat drepturile de utilizare a unor frecvenţe din spectrul mobil, ca urmare a participării la licitaţia organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Telecomunicaţii (BIPT). Obţinerea frecvenţelor mobile în Belgia face parte din strategia ambiţioasă a Grupului de a-şi extinde operaţiunile pe pieţele din Europa de Vest”, anunţă compania.

Autoritatea care reglementează serviciile de telecomunicaţii din Belgia a oferit asocierii dintre cele două societăţi, drepturile de utilizare a frecvenţelor în benzile de 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz şi 3600 MHz, ceea ce va le permite să construiască o nouă (a patra)  reţea de comunicaţii mobile. Preţul total pe care părţile îl vor plăti este de 114.330 milioane euro, sumă ce va fi achitată pe parcursul perioadei de utilizare a drepturilor de frecvenţă.

„După România, Spania, Italia şi Portugalia (piaţă în care am câştigat spectru de frecvenţe pentru un nou intrat în 2021), suntem încântaţi să începem pregătirea pentru construirea de reţele de nouă generaţie şi pentru oferirea de servicii pentru clienţii rezidenţiali din Belgia. Mai multe detalii vor fi anunţate mai târziu, în cursul acestui an. Suntem încrezători că, în curând, vom dezvolta reţele şi servicii de cea mai înaltă calitate, la preţuri accesibile”, a transmis Valentin Popoviciu, vicepreşedinte DIGI.

Drepturile de utilizare vor fi atribuite definitiv printr-o decizie care va fi luată de către BIPT în perioada următoare.

”Intrarea DIGI pe piaţa din Belgia, în parteneriat cu Citymesh, va impulsiona concurenţa dintre operatori şi va influenţa pozitiv diversitatea de comunicaţii, conţinut şi servicii suplimentare, de care consumatorii belgieni vor beneficia în mod direct. Operatorul român a dovedit, de-a lungul anilor, că deţine experienţa şi know-how-ul necesare construirii şi operării de reţele de telecomunicaţii de calitate şi care utilizează cele mai noi tehnologii, în raport cu specificul şi particularităţile fiecărei pieţe, la preţuri accesibile tuturor categoriilor de consumatori”, mai anunţă grupul.

DIGI este unul dintre principalii operatori europeni de comunicaţii electronice convergente, cu operaţiuni în România, Spania, Italia şi Portugalia, având peste 18,7 milioane servicii (RGU T1 2022). DIGI (prin subsidiara sa RCS & RDS S.A.) este liderul segmentelor de servicii de internet fix, televiziune cu plată şi telefonie fixă, după cota de piaţă, în România, acoperind cu reţele de fibră optică aproximativ 90% din locuinţe şi cu telefonie mobilă (4G) peste 99,5 % din populaţie.

DIGI implementează reţele şi servicii 5G, cu servicii în funcţiune din 2019 (România, în curând şi în Portugalia).  În Spania, DIGI este al cincilea operator de pe piaţă ca număr de clienţi/servicii, de peste 3,9 milioane de RGU în primul trimestru din 2022.

Compania deţine reţele extinse de fibră optică de ultimă generaţie, precum şi reţele mobile de înaltă performanţă şi are peste 25 de ani de know-how în proiectarea, construcţia şi operarea directă a reţelelor.

Veniturile totale ale grupului s-au ridicat la 1,5 miliarde de euro în 2021 şi are în prezent peste 19.000 de angajaţi.

 

Ultimele Articole