AcasăPoliticDîncu, prima declarație după anunțarea demisiei: ”Nu am vorbit cu Iohannis. Nu...

Dîncu, prima declarație după anunțarea demisiei: ”Nu am vorbit cu Iohannis. Nu mi-a cerut nimeni demisia!”

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării și a motivat această demisie susținând că nu mai poate colabora cu președintele Klaus Iohannis. Totuși, întrebat de jurnaliști, Dîncu a spus că nu a discutat cu Iohannis și nici nu i-a cerut nimeni să demisioneze.

”Nu știu de când s-a rupt relația. Aud pe surse de 7 luni că trebuie să demisionez (…) Eu am declarat foarte clar în acel comunicat motivul demisiei mele. Nu am avut niciun fel de reproșuri din partea președintelui Klaus Iohannis.

Nu am vorbit nici ieri, nici azi cu președintele Klaus Iohannis (…) Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar nu vreau să afectez funcționarea Apărării din România. Nu mi-a cerut nimeni nimic (să semnez.n.r.). ”, a spus Vasile Dîncu.

Ce scria Vasile Dîncu în comunicatul prin care și-a anunțat demisia:

”Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.”

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.