Discursul de rămas bun al lui Boris Johnson, înainte să-i predea mandatul lui Liz Truss

Boris Johnson a ținut ultimul discurs în calitate de prim-ministru, marți, înainte ca mandatul să fie preluat de Liz Truss.

„Asta este, oameni buni. Mulțumesc tuturor că ați venit atât de devreme în această dimineață. În doar câteva ore voi fi la Balmoral, unde mă voi întâlni cu Majestatea Sa, Regina, iar torța va fi predată, într-un final, unui alt lider conservator”, a spus Boris Johnson.

El s-a folosit, de asemenea, de ultimul său discurs pentru a se plânge de faptul că cei din Partidul Conservator „au schimbat regulile” pentru a-i forța plecarea.

Boris Johnson: „Au schimbat regulile la jumătate”

„Ștafeta va fi predată în ceea ce s-a dovedit a fi, în mod neașteptat, o adevărată cursă. Au schimbat regulile la jumătate, dar nu asta contează acum”, a mai spus Boris Johnson.

Încă actualul premier a mai spus că Marea Britanie va ieși mai puternică din recesiunea economică.

„Este o perioadă dificilă pentru economie. Este o perioadă dificilă pentru familiile din întreaga țară. Putem și vom trece prin ea, vom ieși mai puternici după ea”, a spus Johnson.

„Voi oferi acestui guvern sprijinul meu. Vom trece peste asta, vom ieși mai puternici. Este timpul ca toți să o susținem pe Liz Truss”, a declarat el.

Boris Johnson, despre războiul lui Putin

În discursul său, Boris Johnson a mai spus că Putin „s-a înșelat complet” dacă a crezut că ar fi putut să reușească „să șantajeze și să agreseze” britanicii prin restrângerea aprovizionării cu gaze, crescând prețurile la nivel mondial.

„Avem și vom continua să avem acea putere economică pentru a oferi oamenilor banii de care au nevoie pentru a trece prin această criză energetică cauzată de războiului lui Putin. Știu că Liz Truss și guvernul ei conservator vor face tot ce pot pentru a ajuta oamenii să treacă peste această criză, iar țara va îndura și vom câștiga”, a spus Boris Johnson despre efectele războiului din Ucraina asupra Marii Britanii.

Boris Johnson i-a mulțumit câinelui său

„Sunt mândru că am îndeplinit promisiunile pe care le-am făcut partidului meu când ați avut plăcerea de a mă alege, câștigând cea mai mare majoritate din 1987, cea mai mare cotă de voturi din 1979. (…) Acum când plec, cred că uniunea noastră este atât de puternică încât cei care vor să o distrugă, vor continua să încerce, dar nu vor reuși niciodată, niciodată”, a mai spus el.

„Mulțumesc tuturor celor din spatele meu, din această clădire. Mulțumesc tuturor celor din guvern. Mulțumesc tuturor celor care au avut grijă de mine și de familia mea în ultimii trei ani, inclusv câinelui Dilyn. Tocmai am spus partidului meu că dacă Dilyn și Larry pot lăsa în spate dificultățile lor ocazionale, atunci poate și Partidul Conservator. Peste toate, mulțumesc vouă, britanicilor”, a transmis Boris Johnson.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri