Djokovici, implicat într-un nou scandal la Australian Open. Tatăl său s-a fotografiat cu susținătorii lui Putin. VIDEO

Tatăl jucătorului de tenis sârb Novak Djokovici, Srdjan, ar putea să îi creeze fiului său noi probleme de imagine pentru că s-a fotografiat la Australian Open, cu susținătorii lui Vladimir Putin.

Miercuri seară, patru bărbați au fost evacuați de poliția din Arena Melbourne Park, de poliție, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul liderului de la Kremlin.

Cu puțin înainte de a fi dați afară, Drdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin.

În videoclipul, postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovici pare să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

Echipele sportivilor nu au voie să interacționeze cu steaguri interzise

Joi, poliţia din Victoria a confirmat că patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park.

„Poliţia a vorbit cu patru bărbaţi după ce un steag rusesc a fost arborat, în jurul orei 22.20, miercuri, 25 ianuarie. Toţi cei patru bărbaţi au fost evacuaţi”, a declarat poliţia Victoria într-un comunicat.

După publicarea fotografiilor lui Djokovici, Tennis Australia a avertizat jucătorii şi echipele lor să nu interacţioneze cu steaguri interzise.

„Un grup mic de oameni a afişat steaguri şi simboluri nepotrivite şi i-a ameninţat pe oamenii de securitate în urma unui meci de miercuri seara şi au fost evacuaţi. Jucătorii şi echipele lor au fost informaţi şi li s-a reamintit cu privire la politica evenimentului referitor la steaguri şi simboluri şi pentru a evita orice situaţie care are potenţialul de a perturba. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu agenţiile de securitate şi de aplicare a legii.”, a anunţat Tennis Australia.

S-au cerut măsuri anti suporterii lui Putin

Ambasadorul Ucrainei în Australia şi Noua Zeelandă, Vasil Miroşnicenko, a cerut să se ia măsuri după ce câteva dintre aceste steaguri au fost văzute în tribune săptămâna trecută. „Este o imagine completă.

Printre steaguri sârbe se numără şi un steag rus, Putin, simbolul Z, aşa-numitul steag al Republicii Populare Doneţk. Este chiar ruşinos”, a scris el pe Twitter joi cu un link către videoclip.

Un alt spectator a fost fotografiat de AFP în interiorul stadionului în timpul meciului lui Djokovic purtând un tricou ce poartă simbolul „Z”. Numele bărbatului este Zoran, care poate fi şi explicaţia pentru litera afişată pe tricou.

Novak Djokovici s-a calificat în semifinale la Australian Open, miercuri, după victoria în faţa rusului Andrei Rublev.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed