Domeniul in care i-am batut pe americani

Omenirea de astăzi este dependentă de viteza internetului. Fie că folosim internetul de pe un calculator de birou, fie pe un dispozitiv mobil, pentru job, pentru afaceri sau doar din plăcere, avem nevoie de internet rapid, în condițiile în care, în prezent, o mare parte din viața noastră s-a mutat online.

 

Potrivit Raportului privind starea internetului, realizat de Akamai, conform datelor din primele trei luni ale acestui an, România ocupă un loc de frunte în ceea ce privește viteza internetului, scrie Business Insider.

                                                   

Astfel, conform raportului citat, țara noastră ocupă onorabilul loc 10 în lume cu o viteză a internetului de 11,8 Mbps, depășind SUA, dar și statele nordice, care au un nivel de trai cu mult peste cel din România.

 

Cea mai mare viteză a internetului din întreaga lume o au locuitorii Coreei de Sud. Aceștia beneficiază de o viteză a internetului de 24,6 Mbps. Această țară este urmată, la mare distanță, de Hong Kong, unde internetul are o viteză de 15,7 Mbps, fiind urmat de Elveția și Japonia, ambele cu 14,9 Mbps.

 

Urmează, pe poziția a cincea, Olanda (14,3 Mbps), urmată de Suedia (13,6 Mbps), Letonia (13,5 Mbps), Irlanda (12,6 Mbps) și Cehia (12,6 Mbps).

 

Țările enumerate mai sus sunt singurele din lume care au un internet mai rapid decât noi. După România s-au plasat state precum Danemarca, unde viteza internetului este de 11,7 Mbps, Finlanda, cu o viteză de 11,6 Mbps și Norvegia cu 11,5 Mbps. Statele Unite ale Americii ocupă abia locul 14, cu o viteză a internetului de 11,4 Mbps.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed