AcasăSanatateEa e fotomodelul care visează la Jocurile Olimpice!

Ea e fotomodelul care visează la Jocurile Olimpice!

Participantă la Cupa Europei de la Izvorani, Ariana Chiș, una dintre componentele ștafetei mixte a României la triatlon, a pozat deja pentru un salon de înfrumusețare

Tinerii triatloniști români au avut un weekend plin. Cupa Europeană pentru juniori desfășurată la Izvorani a reunit cei mai buni practicanți ai acestui sport de pe continent, iar rezultatele au fost foarte bune.

Clasată pe locul 6 cu ștafeta mixtă, Ariana Chiș este fotomodelul echipei. Ea chiar a pozat ca model pentru un salon de înfrumusețare și nu exclude o carieră în domeniu, dar doar după ce va participa la Jocurile Olimpice!

”Am primit oferte de la un salon de înfrumusețare la Cluj. Am pozat pentru ei. Nu mai am emoții în fața aparatului” – Ariana Chiș, componentă a ștafetei mixte a României la triatlon.

Ea a fost însoțită la Izvorani de familie, dar și de… cățel, cu care s-a și jucat între probe.

”Când sunt foarte aproape sau aproape de România, vin mereu familia cu câinele. Are 6 luni aproape” – Ariana Chiș, componentă a ștafetei mixte a României la triatlon.

În vârstă de 17 ani, ea a ajuns la triatlon pe când avea opt ani, deoarece fratele ei era practicant al acestui sport. Înainte, a făcut doi ani de înot.

”Fratele meu a mai făcut triatlon. Cu el am început această pasiune, odată cu el. Proba care îmi place cel mai mult e cea de înot, căci cu el am început sportul” – Ariana Chiș, componentă a ștafetei mixte a României la triatlon

Cea de-a doua componentă a ștafetei mixte, Delia Dudău, a rămas cu gândul la animalul de companie de acasă: un iepuraș cu care, spune ea, face mereu antrenamente suplimentare.

”Am un iepuraș de câteva luni. A crescut și e și mult mai rapid, deja e destul de dificil să alerg după el. Dar, mă rog, un antrenament în plus nu strică” – Delia Dudău, componentă a ștafetei mixte a României la triatlon.

Delia Dudău nu a înotat niciodată în Dunăre

Născută în Galați, Delia recunoaște că nu a înotat niciodată în Dunăre!

”Spre rușinea mea, nu am înotat niciodată în Dunăre, dar e pe lista mea de făcut în viitor” – Delia Dudău, componentă a ștafetei mixte a României la triatlon.

Ca majoritatea sportivilor de la triatlon, și Delia a făcut înot înainte, numai că, așa cum recunoaște, nu strălucea. În schimb, antrenorul a văzut-o alergând și, impresionat de calitățile ei, a redirecționat-o spre triatlon.

”Făceam înot de la 4 ani, doar că nu eram tocmai cea mai strălucită înotătoare. Alergam foarte rapid și fostul meu antrenor a spus: <<hai să încercăm și triatlon>> și a mers bine. De fapt, cred că alergarea e proba care mi se potrivește cel mai bine” – Delia Dudău, componentă a ștafetei mixte a României la triatlon.

A fost rivalul lui David Popovici și acum e printre cei mai buni triatloniști

Acum câțiva ani, Raul Petre un alt component al ștafetei mixte, se bătea de la egal la egal cu David Popovici și cu Vlad Stancu în concursurile de înot, iar acum visează la Jocurile Olimpice la triatlon.

”Am făcut înot de performanță și sunt vicecampion național la 1.500 m. Concuram cu Vlad Stancu în serii. Pe David Popovici faima nu l-a schimbat. Este un om super” – Raul Petre, component al ștafetei mixte a României la triatlon.

Parteneriat cu Federația Italiană de Triatlon

Președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, e încrezător în viitorul acestui sport, mai ales că forul român s-a înfrățit cu Federația Italiană de Triatlon.

”Ca să putem să ajungem să calificăm sportivi la Jocurile Olimpice, să luăm medalii la Campionate Europene sau Mondiale într-un timp atât de scurt e foarte greu să acoperim această lipsă de cunoștințe pe care o avem. Din acest motiv ne-am hotărât să ne înfrățim cu italienii” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

”Cred că România a făcut mari pași înainte în acești ani. Obiectivul comun e să creștem împreună federațiile. Cred că va exista o echipă a României la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028” – Riccardo Giubilei, președintele Federației Italiene de Triatlon.

Șanse mari ca românii să fie prezenți la Jocurile Olimpice din 2028

Președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, este foarte mândru de rezultatele obținute de sportivii români la Cupa Europeană de juniori de la Izvorani: locul 6 la individual masculin, prin Carol Popa, locul 10 la individual feminin, prin Delia Dudău, și locul 6 la ștafetă mixtă.

”Sunt foarte mulțumit. Avem un loc 6 la băieți și un loc 10 la fete, în contextul unei competiții în care au fost cei mai buni juniori din Europa. Mergem destul de bine pe proba supersprint și pe proba sprint. În schimb, la Jocurile Olimpice proba este distanța standard, olimpică, unde avem ceva de lucru. Numai că la Jocurile Olimpice avem și proba de ștafetă mixtă, unde echipa României s-a clasat pe locul 6. Contextul e foarte important, pt că s-au luptat cu cei mai buni junior din Europa” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

În ceea ce privește șansele ca unul sau mai mulți dintre juniorii de azi să prindă Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028, Vlad Stoica e optimist.

” Eu aș vorbi de un minim de doi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Dar le doresc să fie măcar 4 acolo” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon. 

Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.