AcasăSanatateEduard Novak, dezamăgire la Jocurile Paralimpice: Ce a făcut singurul medaliat cu...

Eduard Novak, dezamăgire la Jocurile Paralimpice: Ce a făcut singurul medaliat cu aur din istoria ţării

Aflat la Tokyo, în calitate de component al lotului paralimpic al României, ministrul Sporturilor a concurat, astăzi, la ciclism, proba de contratimp pe 1.000 de metri. România are patru medalii paralimpice în toată istoria ţării şi trei dintre ele au fost câştigate de ciclistul Eduard Novak: un argint, la JO 2008, un argint şi un aur, la JO 2012.

Acum, prin participarea sa la Jocurile Paralimpice din 2020, găzduite de Tokyo, Eduard Novak (45 de ani) a stabilit o altă premieră: a devenit primul ministru al Sporturilor care a concurat la eveniment! Din păcate, în proba de contratimp pe 1.000 de metri, timpul românului, de un minut, şase secunde şi 918 miimi, la care s-a aplicat un coeficient de 98,91 la sută – Novak se află în categoria de dizabilitate C4 – l-a plasat pe locul 11 din 21 în clasament, cu timpul de 1:07.655.

Tot joi, în proba individuală de urmărire 3.000 de metri, categoria de dizabilitate C2, Eduard Mihăiţă Moescu a ocupat locul al nouălea, penultimul. La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu şapte sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii.

 

Ultimele Articole