AcasăSanatateEpidemia de gripă se amână. Ce anunț a făcut Ministrul Sănătății

Epidemia de gripă se amână. Ce anunț a făcut Ministrul Sănătății

Alexadru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat, joi, că este posibil ca în acest sezon, vârful exploziei de cazuri de gripă să fie decalat câteva săptămâni.

La capătul perioadei menționate de Alexandru Rafila mai sus ar urma o scădere a cazurilor de viroze respiratorii, inclusiv de gripă.

Ministrul Sănătăţii a prezentat contextul epidemic legat de gripă şi măsurile şi recomandările. ”Ceea ce ne dorim şi am fost consecvenţi în această abordare, este nu să introducem vreun fel de restricţii ci să facem populaţia partener în luarea celor mai bune decizii, în aşa fel încât să ţinem sub control un fenomen natural, o infecţie virală care apare sezonier şi care în acest an a apărut mai repede decât în anii precedenţi”, a spus ministrul.

Sezonul gripal a fost decalat

Potrivit ministrului Sănătăţii, „sezonul gripal, în acest an, a fost decalat cu câteva săptămâni, este mai rapid decât era în urmă cu câţiva ani”.

„În privinţa ratei de pozitivare a probelor trimise spre diagnostic, ea depăşeşte cu mult 10% şi în urma săptămână de raportare (..) au ajuns la mai mult de treime”, a spus el. Rafila a precizat că în cele două săptămâni de Sărbători, Crăciun şi Revelion, raportarea a fost mai redusă, şi de aceea avem o scădere. Dar chiar şi cu aceste scăderi, comparativ cu cele cinci sezoane anterioare, avem mai multe cazuri”, a arătat ministrul.

„Este posibil ca în acest sezon, vârful acestor infecţii să fie atins în intervalul 15 ianuarie-10 februarie, după care va urma o scădere a cazurilor de viroze respiratorii, inclusiv de gripă”, a mai spus el.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.