x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(14) "techampscience"

Este CEA MAI MARE schimbare pentru omenire și se întâmplă deja

Se numește Internetul lucrurilor (IoT), o mare schimbare pentru umanitate, pentru început benefică și foarte comodă, însă, ea ridică și multe semne de întrebare.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.09.2019, 11:13

Să ne gândim la toate dispozitivele inteligente care ne înconjoară. De la telefon, brățară smart și ceas până la articole deștepte pentru casă. Toate comunică între ele, iar datele sunt analizate și sintetizate, apoi trimise către factori de decizie, care putem fi tot noi sau nu.

 

Ce înseamnă Internetul lucrurilor

Se vorbește de ceva vreme despre IoT, Internet of Things, Internetul lucrurilor. Să ne imaginăm o lume în care fiecare obiect din jurul nostru este smart. Toate aparatele casnice sunt inteligente, de la aspirator până la cuptor, frigider și periuță de dinți.

 

Apoi, pe stradă mergem cu o mașină inteligentă, pe străzi dotate cu tot felul de camere și dispozitive cu senzori extrem de fini până la un loc de muncă sau un magazin unde suntem întâmpinați de alte dispozitive deștepte, capabile să ne scaneze și să ne recunoască. Ei bine, acest scenariu nu este doar în imaginația voastră, ci este o realitate care se tot extinde chiar sub ochii noștri.

 

Practic, fiecare lucru din jurul nostru va deveni conectat la internet și va transmite permanent date despre noi și către noi. La rândul lor, aceste dispozitive sunt conectate între ele, astfel încât informațiile sunt puse cap la cap și reunite sub analize complexe care apoi se întorc într-un feedback de o calitate la care am ajunge cu greu prin metode mai vechi, scrie digi24.ro.