Europarlamentarul Cristian Terheș: „Avem nevoie de o armată bine pregătită și bine echipată”

În contextul amenințărilor globale tot mai mari, apărarea națională și relația cu NATO sunt subiecte de maximă importanță pentru România. 

Europarlamentarul Cristian Terheș, președinte al Partidului Național Conservator Român (PNCR), a discutat despre acest subiect în cadrul unei emisiuni la DC News, subliniind necesitatea unei armate române bine pregătite, bine echipate și modernizate pentru a asigura securitatea țării. 

„Dacă doamne ferește România este atacată, primii care apără România să știți că nu sunt militarii americani, sunt românii,” a declarat Cristian Terheș. 

El a subliniat că, deși sprijinul NATO este esențial, România trebuie să își întărească propriile capacități de apărare. 

„Este esențial să avem o armată bine pregătită, bine echipată și bine finanțată. Fără aceste elemente, nu putem asigura apărarea țării,” a declarat europarlamentarul.

În timpul discuției, europarlamentarul român a fost întrebat despre încrederea sa în NATO. 

Răspunsul său a fost clar și pragmatic: „Am încredere în Dumnezeu. Când vine vorba despre NATO nu e o chestiune de încredere. Sunt pragmatic și ridic următoarea întrebare: că toți vorbesc despre articolul 5. Dacă vă uitați cu atenție, acel articol 5 nu poate fi aplicat fără consens. Adică toate țările care sunt deja membre NATO trebuie să spună «da». Ce se întâmplă dacă una spune «nu»?”. Aici ne ajută relația bilaterală pe care o avem cu SUA, „unde am făcut lobby intens”, afirmă Cristian Terheș. 

Terheș a subliniat necesitatea ca România să fie pregătită să se apere singură: „E foarte bine că avem protecția NATO, că avem parteneriatul strategic cu SUA, chiar și cu Marea Britanie. Dar, dacă, doamne ferește, România este atacată, primii care apără România sunt românii. Ca să poți să ai o armată care să-ți apere propriul teritoriu, ai nevoie de oameni bine pregătiți și bine plătiți, ceea ce nu prea avem, nu în privința pregătirii, ci în privința soldei”, a concluzionat acesta.

Referindu-se la exemplul Ucrainei, europarlamentarul PNCR a punctat: „Când toți au aflat că Rusia va ataca Ucraina, ce-i spuneau toți lui Zelenski? Îți oferim azil, vino la noi, în trei zile vei fi terminat. Și el a spus, nu domnule, dă-mi arme. După experiența pe care o am, văzând cum se mișcă lucrurile, cred că e important să ne focusăm extrem de mult pe ceea ce putem face noi pentru noi, mai ales când vine vorba de apărare.”

În concluzie, Cristian Terheș a făcut un apel la investiții mai multe în industria de apărare și la consolidarea relațiilor cu aliații din NATO și SUA. 

El a subliniat că o armată bine pregătită și plătită corespunzător este vitală pentru securitatea națională și pentru menținerea păcii în regiune. 

Comandat de Partidul National Conservator Roman – Alianta AUR

CMF 41240006

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed