Oil Terminal: Terenul, o povara pe umerii companiei

În mod ciudat, dacă Oil Terminal n-a ştiut să folosească avantajul terenului, pentru Eco Petroleum a fost o excelentă afacere şi o sursă de bani frumoşi.

 

„Depozitul are 20 de hectare şi la o evaluare de acum 2 ani era 100 euro metrul pătrat” DAN BĂRBULESCU, preşedinte Comitetul de Audit Oil Terminal

 

Înțelegerea dintre compania de stat și Eco Petroleum trebuia să expire, inițial, pe 31 decembrie 2009. Între timp însă, s-a schimbat Guvernul si PDL l-a propulsat în funcţia de director Oil Terminal pe Silviu Wagner. Este vorba de un alt personaj controversat, care avea să stârnească proteste sociale de amploare din cauza afacerilor suspecte pe care le-a rulat și care au fost demascate de sindicat.

 

Fără să-şi pună vreo întrebare, Wagner a preluat şi a prelungit contractul cu Eco Petroleum, conform tradiţiei băieţilot deştepţi, fără niciun fel de licitație. Mai mult, o face printr-un act adiţional care a prelungit înţelegerea până la sfârşitul lui 2011.

 

„Interesul nostru este să câştigăm bani din această sursă, este o companie mare care are nevoie de salarii, plăţi, avem consum mare de utilităţi (…) nu aş zice că e concurentă, noi le-am închiriat la sume foarte bune pt noi” SORIN CIUTUREANU, director general Oil Terminal


Eco Petroleum se pregătește să dea lovitura de grație și deschide un proces, pe care este aproape de a-l câștiga, prin care cere judecătorilor constănțeni să oblige Oil Terminal să-i şi vândă trei rezervoare pe care i le-a închiriat.

 

La finele anului trecut, depozitul este preluat cu totul de firma Oil Prod, spălată şi cu nume nou, dar cu aceiaşi acţionari ca Eco Petroleum. Practic, Oil Prod face concurenţă companiei Oil Terminal, cu propriile mijloace.

 

„Această concurenţă neloială face parte de fapt din economia neagră – evaziune, accize, tva – actuala conducere, care a fost şi în 2007 şi au semnat contractul şi apropierea de un mall mă face să cred că sunt interese imobiliare” DAN BĂRBULESCU, preşedinte Comitetul de Audit Oil Terminal

 

ANAF a constatat că toate contractele Oil Terminal au fost încheiate cu nereguli. Nu s-a făcut memoriu de fundamentare, nu erau norme interne pentru închirierea bunurilor, nu s-a respectat legea privind închirierea unei unităţi a societăţii, nici legea privind organizarea unei licitaţii.

 

Firma Eco Petroleum este reprezentată în instanțe de casa de avocatură Manolache şi Asociații. Până nu cu mult timp în urmă, numele complet al firmei era Toma, Manolache şi Asociații. Modificarea a fost determinată de o mutare importantă – unul din partenerii firmei, Ioana Toma, a fost promovată de Sorin Blejnar în funcția de șef al Serviciului Juridic al ANAF. Coincidenţă sau nu, la aceeaşi casă de avocatură lucrează și Andreea Blejnar, nimeni alta decât soția fostului şef al Fiscului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed