AcasăTech&ScienceInternetFacebook vs. Google+: Apeluri video în alianţă cu Skype

Facebook vs. Google+: Apeluri video în alianţă cu Skype

“În timp ce mă plimbam, azi dmineață, m-am întâlnit cu un vecin de 70 de ani care mi-a spus că a auzit că lansăm ceva. ‘Sper ca e videochat!’, a spus el. Vom lansa ceva în următoarele săptamani”. Așa și-a început Mark Zuckenberg, fondatorul Facebook, discursul.

 

În contextul în care Google a lansat, săptămâna trecută, o nouă reţea socială, Google+, prin care se pot efectua deja transmisiuni video, Zuckenberg a anunțat alianța cu Skype, cu care Facebook împarte, deja, anumite instrumente de mesagerie.

 

“Sunt trei lucruri pe care le vom face: chat de grup, un nou design și apeluri video. Jumătate din utilizatori au grupuri. Antreprenorii întotdeauna vor să facă lucruri diferite. Vom avea multe clipuri publicitare în timpul convorbirilor. Acum că avem infrastructura, multe companii vor fi interesate. Fiecare clip va fi social și vom avea un marketing puternic”, a declarat Zuckenberg.

 

Surprins de un jurnalist, Zuckenberg a recunoscut, încurcat, că noile servicii nu sunt disponibile pentru smartphone-uri, însă a promis că se va lucra la acest aspect, de mâine.

 

“Videocall-urile nu sunt încă disponibile pe iPhone sau tablete. Ceea ce este unic în sistemul nostru de mesaje, este că atunci când scrii, fereastra apare. Vom dezvolta aceste lucruri pentru smartphone-uri începând de mâine”, s-a scuzat șeful Facebook.

 

Skype va fi cumpărată de Microsoft, care este un mare acţionar la Facebook.

 

Noul serviciu de video-call a fost lansat de fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, care a dezvăluit că site-ul are acum peste 750 de milioane de utilizatori. La început, serviciul de video chat va putea conecta doar doi utilizatori, faţă de sistemul Google+, care permite apelurile video în grup, cunoscute drept Huddles. Zuckerberg a precizat că alte funcţii Skype “premium” vor fi adăugate în viitor.

 

“Alianța cu Skype ne dă un sentiment de stabilitate”, a adăugat Zuckenberg.

 

“Acum șase luni ne-am gandit cum să facem încadrarea. Parteneriatul are logică de afaceri, pentru că știm ce reprezintă comunicarea. Apreciem faptul că am încheiat acest parteneriat. De-abia așteptăm să avem aceste apeluri video pe Facebook”, a spus  Tony Bates, CEO Skype.

 

Google a lansat, recent, reţeaua de socializare Google+, cel mai curajos efort de până acum al companiei de a detrona Facebook şi de a-şi perpetua dominaţia pe internet.

 

Pentru a-şi diferenţia serviciu de cel al Facebook, Google susţine că propria reţea de socializare are o abordare superioară faţă de intimitate şi de securitatea datelor utilizatorilor, chestiune care a declanşat în trecut numeroase controverse pentru ambele companii.

 

O caracteristică importantă a Google+ este organizarea prietenilor şi cunoştinţelor în aşa-numite “cercuri”, utilizatorul având opţiunea să publice poze, clipuri video şi alte informaţii care vor putea fi accesate doar de grupul sau grupurile desemnate de acesta.

 

Facebook a fost criticată pentru funcţiile complexe şi confuze de intimitate şi securitate a datelor, dar a introdus anul trecut o funcţie care permite utilizatorilor să împartă prietenii în grupuri mai restrânse.

 

 

 

Ultimele Articole