Fata care conduce „Furia Roz”. E cel mai tânăr pilot-campion din România

Are doar 14 ani, e pasionată de bolizi cu mulți cai putere și, după doar doi ani de participări la competițiile de RallyCross, a reușit să devină campioană națională! Iris Muscalu, pilot susținut de Federația Română de Automobilism Sportiv, e cea mai fericită atunci când la concurs îi depășește pe băieți.  

La 14 ani, Iris Muscalu are cu ce se lăuda! A terminat prima în acest sezon Campionatul RallyCross organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv la clasa Juniori 1. Adolescenta s-a apucat de acest sport în 2021. 

 „Pentru o fată să facă motorsport este foarte interesant, pot spune că mai interesant decât pentru un băiat. După părerea mea ai o altă satisfacție când ești într-o competiție cu băieți și tu chiar reușești să ajungi la nivelul lor sau chiar să îi întreci” – Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.   

Iris este mândră de ea atunci când își întrece adversarii! „Mă simt extraordinar! Am un sentiment pe care nu pot să îl descriu. Cu siguranță se supără, mai ales că eu sunt mai mică decât ei” – Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Fata a început RallyCross-ul în 2021, dar este pasionată de motorsport de când se știe.  

„Tata m-a întrebat <<nu vrei să mergi la un antrenament, să vezi dacă îți place>> și chiar mi-a plăcut foarte mult și am zis de ce să nu continui” – Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Deși la volan în timpul curselor este foarte bătăioasă, Iris a ținut ca mașină și costum ei de pilot să aibă culoarea care o reprezintă. 

 „Am găsit-o pe aceasta și m-am gândit că de ce să nu îi aduc o emblemă feminină și să îi fac cu niște detalii roz și costumul la fel”- Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Cu gândul la raliuri 

În anul ei de debut în RallyCross, Iris nu a fost ferită de accidente!  

„M-am răsturant în primul meu an la o etapă, chiar acasă, la Cîmpulung. Emoțiile au fost mai mari. Nu a fost o răsturnare foarte urâtă dar a fost prima și m-am speriat” – Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Sportiva spune că RallyCross-ul este doar o etapă în cariera ei din motorsport pe care și-o dorește cât mai lungă.  

„Deocamdată sunt mică, am doar 14 ani, dar după ce împlinesc 16, vreau să concurez în Campionatul de Raliuri, mi se pare foarte interesant și îmi place foarte mult”  – Iris Muscalu, pilot în Campionatul de RallyCross.  

RallyCross-ul, un sport pentru toate vârstele    

RallyCross-ul este un sport care constă în curse de mașini în stil sprint, desfășurate pe un circuit cu suprafață mixtă, asfalt și teren accidentat,  la care participă autovehicule special construite.    

Această ramură a motorsportului înseamnă dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase și mașini care accelerează foarte rapid.  

RallyCross-ul este un sport pentru toate vârstele, la care pot participa atât copiii cu vârste începând de la 9 ani (la categoria debutant fiind asistați în mașină de un adult),  adolescenții, cât și adulții până la orice vârstă.   

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed