AcasăActualitateFitch confirmă ratingul Rompetrol la 'B plus'

Fitch confirmă ratingul Rompetrol la ‘B plus’

Simultan, agenţia a scos ratingul Rompetrol de sub supraveghere cu implicaţii negative, unde a fost plasat la data de 16 septembrie 2010.

 

Acţiunea reflectă reducerea riscului unei retrogradări de rating pe termen scurt ca urmare a litigiilor cu guvernul român în urma conversiei datoriilor Rompetrol Rafinare.

 

Principalul scenariu negativ, încorporat în perspectiva negativă, avut în vedere de Fitch este o situaţia în care Rompetrol Rafinare va fi obligată să răscumpere participaţia de 44,7% deţinută de statul român printr-o conversie de tip bonduri pentru acţiuni. Acest lucru ar conduce la o pierdere semnificativă de numerar pentru grupul Rompetrol şi ar putea atrage după sine o retrogradare dacă grupul va strânge noi datorii pentru o astfel de tranzacţie.

 

Ratingul Rompetrol reflectă profilul de credit al companiei cât şi sprijinul oferit de firma mamă, grupul petrolier kazah KazMunaiGas (‘BBB minus’/Stabil/F3). Fitch consideră că lichiditatea Rompetrol va continua să fie susţinută de KazMunaiGas.

 

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

 

Cu operaţiuni în 12 ţări, grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa.

Ultimele Articole