AcasăExterneGazprom, despre repornirea Nord Stream: „Ar trebui să întrebați Siemens”! Ce spune...

Gazprom, despre repornirea Nord Stream: „Ar trebui să întrebați Siemens”! Ce spune compania germană

Gazoductul rusesc Nord Stream 1 nu va relua livrările de gaze naturale către Europa până când Siemens Energy nu va repara echipamentele defecte, a declarat marți directorul general adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov, transmite Reuters.

„Ar trebui să întrebați Siemens. Ei trebuie să repare mai întâi echipamentele”, a declarat acesta în marja Forumului Economic Estic din portul rusesc Vladivostok, când a fost întrebat când ar putea începe din nou să pompeze gaze.

Gazprom a susținut vineri că a detectat o scurgere de ulei de motor la singura turbină care mai funcționează la stația de comprimare Portovaya pentru sistemul Nord Stream 1 și că va întrerupe furnizarea până când aceasta va fi reparată.

Compania germană Siemens Energy a spus încă de sâmbătă că nu a fost solicitată să efectueze lucrările de reparații și că scurgerea raportată de Gazprom nu afectează de obicei funcționarea unei turbine și că poate fi sigilată la fața locului.

De asemenea, a precizat că alte turbine sunt disponibile pentru a fi utilizate la stația de compresoare afectată.

Marțea trecută Rusia a oprit complet livrările de gaz natural rusesc către Germania și celelalte țări europene alimentate prin gazoductul Nord Stream, pentru lucrări de întreținere de câteva zile, dar vineri Gazprom a anunțat că furnizările către Europa rămân suspendate pe termen nedefinit.

Prețul gazelor naturale a sărit luni cu 30% pe piețele europene după anunțul făcut de Gazprom.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat poziția Moscovei potrivit căreia problemele legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia sunt în întregime rezultatul sancțiunilor occidentale.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.