Gazprom propune introducerea unor taxe pentru importurile de gaze naturale în Rusia

Rusia se confruntă cu cel puţin trei ani de deficit bugetar, şi caută noi surse de venituri, pentru a reface rezervele ţării, diminuate de prima recesiune din ultimul deceniu.

Ministerul de finanţe a anunţat vineri că majorarea tarifelor pentru exporturile de gaze naturale ar putea aduce statului încă 53 miliarde ruble (1,71 miliarde dolari), în timp ce majorarea taxei pentru extracţii ar adăuga alte 7 miliarde ruble.

„Nu cred că aceste propuneri sunt justificate în acest moment”, i-a spus directorul executiv Gazprom, Alexei Miller, premierului Putin, potrivit unor minute publicate pe pagina de internet a guvernului.

„Cred că este indicat să analizăm posibilitatea introducerii unor taxe de import pentru gazele naturale cumpărate de Gazprom din străinătate. Acesta ar putea fi o sursă suplimentară de venit pentru bugetul federal”, a spus Miller.

Putin a replicat că tarifele pentru importuri „nu sunt numai o problemă economică”. „Vom reveni mai târziu asupra acestui aspect”, a spus Putin.

În contextul în care lumea se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la marea criză, unele ţări au apelat din ce în ce mai mult la măsuri protecţioniste, pentru a ajuta economiile interne.

Întrunirea vine la o zi după ce Putin s-a întâlnit cu magnaţii industriei siderurgice din Rusia şi a cerut ajutarea sectorului, prin stimularea cererii şi prin încercarea de a combate protecţionismul din alte ţări.

Miller a spus că Gazprom cumpără deja 90% din conducte de la producători din Rusia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed