AcasăEconomieGermania se opune excluderii Rusiei din sistemul de plăţi SWIFT. Este „un...

Germania se opune excluderii Rusiei din sistemul de plăţi SWIFT. Este „un proces tehnic dificil, cu un impact puternic asupra Germaniei”

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte puternice şi asupra transferurilor de plăţi în Germania, precum şi pentru firmele germane, în tranzacţiile cu Rusia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei.

Steffen Hebestreit a adăugat că Germania nu a fost singura ţară cu obiecţii referitoare la excluderea Rusiei din SWIFT. Italia şi Franţa au adoptat aceeaşi poziţie în acest sens, a adăugat el.

Oficialul german a subliniat că o serie de state s-au opus impunerii oricăror sancţiuni Rusiei legate de livrarea de petrol şi gaze. Germania ar fi încântată dacă Elveţia se va alătura sancţiunilor impuse, a continuat el.

Sistemul SWIFT este o reţea globală utilizată de aproape toate instituţiile financiare din întreaga lume pentru a transfera sume de bani între ele, constituind o piatră de temelie a sistemului internaţional de plăţi.

Ultimele Articole