AcasăExterneGestul amuzant prin care un oficial ucrainean le-a oferit telespectatorilor un indiciu...

Gestul amuzant prin care un oficial ucrainean le-a oferit telespectatorilor un indiciu despre o informație confidențială

Ucrainenii avansează tot mai mult în regiunea Herson, iar acest lucru a creat panică printre oficialii impuși de Moscova în regiune, deși aceștia susțin că situația este sub control.  Adjunctul guvernatorului a publicat mai multe mesaje în care asigură populația că situația este sub control.

Unul dintre mesaje e transmis însă dintr-o mașină ce pare să se deplaseze destul de rapid. Internauții sunt convinși că oficialul deja fuge din Herson, din cauza ofensivei ucrainene. „Încercările forțelor armate ale Ucrainei de a avansa în direcția Herson sunt fără succes.

În ciuda încercărilor de a lansa o ofensivă în regiunea Herson din comuna Dudceanî și prin bombardarea raionului Berislav, totul este în regulă și nu există schimbări. Linia de apărare funcționează, iar situația este complet sub control”, dă asigurări Kirill Stremousov. P

e de altă parte, întrebat la televiziunea ucraineană despre o posibilă eliberare a Hersonului, șeful serviciului de presă al brigăzii ucrainene a evitat să dea o astfel de informație, pentru că este confidențială, dar, în schimb, el o oferit un indiciu printr-un gest semnificativ, spre amuzamentul jurnalistului care îl intervieva: a mușcat dintr-o felie de pepene verde, acest fruct fiind unul dintre simbolurile regiunii.

Care este situația în regiunea Herson? l-a întrebat jurnalistul.

Așteptam această întrebare. Știam că mă veți întreba despre asta. Încă nu putem face niciun comentariu, pentru că ne este deocamdată interzis să vorbim despre asta, a spus militarul mușcând cu poftă dintr-o felia de pepene. „Așteptați informații suplimentare de la Statul Major. Vă vor oferi toate informațiile”, a adăugat el zâmbind.

Belgorodul trăiește periculos

Succesele militare ale trupelor Kievului par să-i fi speriat inclusiv pe rușii din Crimeea. În Sevastopol, oamenii au auzit explozii și au văzut rachete zburând pe cer. Oficialii ruși spun că își testează sistemele de apărare antiaeriană.

Și în Belarus au fost observate mișcări neobișnuite. Pe internet au apărut imagini cu un convoi de zeci de tancuri trecând prin localitatea Orșa, din nord-estul Belarusului, foarte aproape de granița cu Rusia. În ceea ce privește regiunea rusă Belgorod, de la granița cu Ucraina, aici pare să fie ziua și incidentul de la un timp încoace. Cel puțin 11 oameni și-au pierdut viața sâmbătă și încă 15 au fost răniți la un centru de antrenament al armatei ruse din Belgorod.

În centru se aflau persoane mobilizate în ultimele săptămâni la ordinul lui Vladimir Putin. Doi dintre „voluntari”, cum îi numește Ministerul rus al Apărării, ar fi deschis focul împotriva celorlalți, iar surse independente spun că bilanțul ar putea fi chiar de 22 de morți. Ministerul rus al Apărării a recunoscut incidentul printr-un comunicat, dar îl cataloghează drept „atac terorist”.

Cu o zi înainte, un depozit de petrol din aceeași regiune a ars cu orele după ce o rachetă a lovit unul din cele zece rezervoare de țiței ale stației. Autoritățile ruse dau vina pe ucraineni, însă aceștia nu au confirmat și nici nu au dezmințit acuzațiile. În ultimele zile, chiar proiectile trase de ruși au fost la originea altor probleme. O rachetă rusească a nimerit un bloc de locuințe din orașul Belgorod. Apoi, altă rachetă a căzut peste o centrală electrică din capitala regiunii, care a ars de asemenea în mare parte. Rușii îi acuză pe ucraineni și pentru asta. 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.