Grecia: Partidul de dreapta Noua Democraţie, favorit în sondaje

Toate sondajele arată că ND va câştiga alegerile obţinând între 23,3 şi 25,8 la sută din voturi, ceea ce ar constrânge însă acest partid să îşi găsească aliaţi pentru a forma un Guvern stabil.

 

Partidul radical de stânga, Syriza, care este împotriva programului de austeritate cerut de creditorii Greciei, s-ar clasa pe a doua poziţie în cadrul alegerilor, devansând partidul socialist, Pasok, care susţine programul de austeritate.

 

Aceste sondaje au fost efectuate de către MRB, Pulse RC, Alco, Marc şi Kapa Research, pentru publicaţiile Real News, Typos tis Kyriakis, Proto Thema, Ethnos şi To Vima.

 

Conform sondajului realizat de Marc, la care au participat 1.075 de locuinţe, între 22 şi 24 mai, 82,4 la sută dintre greci vor să rămână în zona euro.

 

ND ar obţine între 121 şi 123 de mandate din totalul de 300 ale Parlamentului, iar Syriza între 66 şi 68, potrivit sondajului Alco, la care au participat 1.000 de adulţi, între 20 şi 25 mai.

 

Potrivit Pulse RC şi Kapa Research, partidul neonazist Chryssi Avghi (Zori de Aur), care a câştigat aproximativ 7 la sută din voturi la ultimele alegeri, ar obţine acum de la 4 la 5,2 la sută dintre voturi, asigurându-şi prezenţa în Parlament.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed