x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(8) "economie"

Greta Thunberg: Noua politică agricolă comună “alimentează distrugerea ecologică”

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 24.10.2020, 14:08

“La unsprezece luni după ce Parlamentul european a declarat urgenţa climatică, acelaşi Parlament a votat urmărirea unei politici agricole care – pe scurt – alimentează distrugerea ecologică cu aproape 400 de miliarde de euro”, a scris ea pe Facebook, într-un mesaj semnat alături de alţi patru militanţi de mediu. “Asta a fost posibil mulţumită nenumăraţilor lobbişti, dar şi editorilor şi platformelor media care au eşuat în a-şi face datoria – să informeze cetăţenii despre evenimentele cruciale care îi privesc”, a condamnat tânăra. 

“Suntem dezamăgiţi? Nu. Pentru că asta ar însemna că ne-am aştepta la un miracol. Cu toate acestea, această zi a arătat încă o dată amploarea decalajului care există între politicile actuale şi ceea ce ar fi nevoie pentru a fi în conformitate cu Acordul de la Paris”, a continuat Thunberg. 

“Asta a fost posibil mulţumită nenumăraţilor lobbişti, dar şi editorilor şi platformelor media care au eşuat în a-şi face datoria – să informeze cetăţenii despre evenimentele cruciale care îi privesc”, a condamnat tânăra. 

Parlamentul european a adoptat vineri o nouă PAC mai “verde” pentru UE, pe care va trebui să o negocieze cu statele, dar pe care ONG-urile şi unii eurodeputaţi o consideră insuficientă pentru a răspunde problemelor de mediu şi climatice. 

Unii parlamentari şi ONG-uri sunt dezamăgiţi şi furioşi faţă de la subvenţiile care susţin întotdeauna o agricultură intensivă şi încurajează insuficient, potrivit acestora, modele mai durabile şi mai respectuoase cu mediul.